Ring kiittelee HJK:n kotiyleisöä

HJK-keskikenttä Alex Ring pelasi perjantaina kotikentällään ensimmäistä kertaa yli 8700 katsojan edessä.

• Aivan mieletön tunnelma. Se luo kentälle meille pelaajille ihan erilaisen pelifiiliksen. Yleisö elää pelissä mukana ja saa jokaisen pelaajan pelaamaan paremmin. Voitosta suuri kiitos kuuluu meidän kotiyleisölle, Ring sanoo.

Kärkiottelu tarjosi yli 8700 katsojalle sitä, mitä yleisö odottikin.

Vain 19 minuuttia ehdittin pelata kun Teemu Pukki laukoi kovaa. Esityön maaliin teki komeasti kärkipari Berat Sadik.

Seuraavassa osat vaihtuivat. Pelikellossa oli reilut puoli tuntia kun Pukki kikkaili ja siirsi Sadikille, joka sijoitti tarkasti oikeaan ylänurkkaan.

– Aloitettiin todella vahvasti, eikä siinä Inter päässyt peliin mukaan oikeastaan kertaakaan. Kun vielä iskettiin se kolmas maali taukoluvuiksi niin jossain määrin peli oli jo ratkennut, HJK-keskikenttä miettii.

Hän oli jatkuvasti yhdessä keskikenttäparinsa Dawda Bah’n kanssa aktiivisesti rakentelemassa HJK:n hyökkäyksiä. Varsinkin nopeat syöttökuviot ylöspäin olivat nimenomaan tämän kaksikon käsialaa.

HJK:n kolmas maali tuli kulmasta kun 39 minuuttia oli takana. Erfan Zenelin tuttu matala ja kierteinen kulmapotku löysi maalin etunurkalle juosseen Berat Sadikin. Sadik puski tarkasti ja vei illan toisella osumallaan HJK:n 3-0 -johtoon.

• Kun kärkiottelussa menee 3-0 -johtoon ensimmäisen jakson aikana niin se on selvä merkki vahvasta vireestä ja tehokkuudesta maalin edessä, Ring sanoo.

Toisella jaksolla pelin luonne muuttui hieman, vaikka myös se tarjosi yleisölle viihdyttävää jalkapalloa. Viimeistään HJK:n 4-0 -osuma antoi vauhtia kotivoittoon. Zeneli ajoi vasemmalta läpi ja keskitti toiselle laidalle Sebastian Sorsalle, jonka sijoitus upposi ohi Inter-vahti Magnus Bahnen maalin vasempaan alanurkkaan. Peliä oli takana lähes tunti.

• Pääosin olen erittäin tyytyväinen joukkueen peliin. Kärkiottelussa kun iskee neljästi sarjakakkosen maaliin ei voi olla kovinkaan pettynyt. Toki paikkoja lisäosumiin oli runsaasti.

• Ainot asiat mitkä ottelusta jäivät hieman harmittamaan olivat Interin maalit.

1. minuutin kohdalla sarjan maalipörssiä johtava Timo Furuholm lisäsi kauden maalimääränsä tusinaan. Hän pääsi tuikkaamaan läheltä.

Toinen kavennus tuli neljä minuuttia ennen loppua. Mika Ojala laukoi Interin rangaistuslaukauksen Ville Wallénin käsien kautta alanurkkaan.

Sen lähemmäs ei Inter kärkiottelussa kuitenkaan päässyt. Kauden yleisöennätyksen edessä HJK kasvatti eron Interiin jo kymmenen pisteen suuruiseksi. Interillä on kuitenkin yksi kierros vähemmän pelattuna.

– Eihän tämä tietenkään mitään ratkaise mestaruuskamppailun osalta, mutta meille voitto oli erittäin tärkeä tulevia europelejä varten. Voimme nyt joka tapauksessa hieman hengähtää Veikkausliigan osalta kun ero sarjakakkoseen on vähintään seitsemän pisteen suuruinen.