Sarjakärki Ilves Boltille lauantaina 

HJK:n yleisökeskiarvo on yli 6300 – myös Ilves-peliin on myyty jo yli 6000 lippua.

Ilves-kasvatti Diogo Tomas on valmis kohtaamaan vanhan seuransa Boltilla. Tomasin pelinumero 45 on sama kuin hänen ensimmäisessä Ilveksen junnujoukkueessaan.

HJK–Ilves
La 25.5. klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena, Helsinki 

Veikkausliigan kärki on upean tiivis. Viisi kärkijoukkuetta mahtuvat kaikki pisteen sisälle toisistaan, joskin HJK:lla pelattuja otteluita on yksi enemmän. Viime viikon VPS:n tapaan Boltilla vierailee huomenna lauantaina jälleen sarjakärki, tällä kertaa nimeltään Ilves (jonka nimen perässä on mahdollisesti FC). 

HJK:n yleisökeskiarvo viidestä ensimmäisestä kotipelistä on muikeasti yli 6300, ja yli keskiarvon mennään myös Ilvestä vastaan. Perjantaina puolilta päivin ylitettiin 6000 myydyn lipun raja. 

Ilves aloitti sarjan vaisusti tasurilla Lahdelle sekä tappioilla Gnistanille ja SJK:lle, mutta sen jälkeen vauhti on ollut melkoinen: Peräti viisi peräkkäistä voittoa ovat vieneet tamperelaiset jumbosijalta kärkeen. Kolmen viime voiton maaliero on kaunis tasaluku 10–0. 

Mitään “Ipalta” pois ottamatta on kuitenkin mainittava, että kaikki voittoputken vastustajat ovat olleet sarjan häntäpäästä, eli IFK Mariehamn, AC Oulu, EIF, Haka ja Inter. Selvää kuitenkin on, että Ilves pelaa nyt flow-tilassa, joten luvassa on Klubillekin kaikkea muuta kuin helppo lauantai-ilta. 

HJK pääsee viimeistelemään kolmen kotiottelun putken taskussaan maukas voitto paikallispelistä. Gnistan kaatui, mutta niin kaatui myös Lucas Lingmanin voittomaalin syöttänyt Kevin Kouassivi-Benissan, joka liittyi pidemmäksi aikaa kuntosaliosastolle VPS-pelissä loukkaantuneen Brooklynin sekä Miska Ylitolvan seuraksi. Lisäksi David Ezehin, Johannes Yli-Kokon ja Michael Boamahin pelikunto tai -kunnottomuus ratkeaa vasta huomenna. 

Ilves on tehnyt liigassa eniten maaleja, 18. Puolesta niistä on vastannut hyökkäyskolmikko Otso Jukkola, Santeri Haarala ja Roope Riski, kaikki ovat kolmen maalin miehiä. Jukkola on lisäksi syöttänyt kolme, mikä oikeuttaa liigan “syöttöpörssissä” jaettuun kakkossijaan muun muassa Kouassivi-Benissanin ja Lingmanin kanssa. Syöttöykkönen on neljällä maaliin johtaneella Ilveksen Joona Veteli

Niin, Roope Riski mainittu – HJK:ssa rakastetuksi kasvanut maalikuningas palaa Boltille vieraspaidassa, samoin viime kaudella HJK:ssa lainalla ollut Maksim Stjopin, joka on hänkin jo avannut maalitilinsä Ilveksessä. Teknisellä alueella peliä johtaa entinen Klubi-koutsi Joonas Rantanen, ja aitiossa peliä seurannee HJK:sta Ilvekseen siirtynyt urheilujohtaja Miika Takkula.

Vastaavasti HJK:n alakerrassa tamperelaisten hyökkäykset on valmis tuhoamaan Ilves-kasvatti Diogo Tomas. Kaikki ainekset mainioon jalkapalloiltaan ovat jälleen kasassa! 

Topi Keskinen (740) ja Anthony Olusanya (729) ovat kellottaneet koko Veikkausliigassa toiseksi ja kolmanneksi eniten peliminuutteja. Tilaston kärki on Lucas Lingman, joka on pelannut kaikki mahdolliset 810 minuuttia.