Schalke kaatui upeasti 2-0 – Sankarina Teemu Pukki

Suomalaisen jalkapallovuoden ehdottomasti kovin esitys nähtiin HJK:lta Eurooppa-liigan torstai-illan taistelussa Schalkea vastaan.

Viime kaudella Mestareiden liigan puolivälierissä pelannut saksalaisjättiläinen Schalke kaatui hurmoksessa pelannelle kotijoukkue HJK:lle numeroin 2-0. Molemmissa maaleissa kotiyleisön kirjaimellisesti räjäytti riemuun hyökkääjä Teemu Pukki.

Molemmilta joukkueilta ottelun alku oli suhteellisen hermostunutta ja odottavaa palloilua. 18. minuutilla kotijoukkue hyökkäsi terävästi oikealta. Loisto-ottelun pelannut Sebastian Sorsa käynnisti hyökkäyksen, ja Berat Sadik jatkoi Teemu Pukille oikeaan laitaan. Pukki kavensi nopeasti keskelle ja laukoi nätisi vasemmallaan Schalke-maalin vasempaan yläkulmaan.

Loppu ensimmäisestä jaksosta oli viihdyttävää peliä suuntaan ja toiseen. Schalke oli odotetun taitava ja loi vaarallisia hyökkäyksiä HJK-maalille, HJK puolestaan loi puolestaan vaarallisia tilanteita jatkuvasti nopeista vastahyökkäyksistä. Tauolle mentiin vauhdikkaista tilanteista huolimatta HJK:n yhden maalin johdossa.

Toisella jaksolla kotiyleisön ei tarvinnut odottaa pitkään HJK:n toista osumaa. 53. minuuttia oli takana kun Dawda Bah taisteli keskialueella ja vapautti Teemu Pukin läpiajoon. Hyökkääjä ei erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti Schalke-maalivahti Fährmannin ohitse oikeaan alakulmaan.

Loppu pelistä olikin hurjaa taistelua kummaltakin joukkueelta. Schalke aloitti kirinsä, HJK taisteli suurella sydämellä kovassa hurmiossa kannustaneen 10405-päisen kotiyleisön avustuksella.

Schalke ei päässyt iskemään tärkeää vierasmaalia, vaan HJK:n maali pysyi kuin pysyi puhtaana. Voitto Bundesliigan jättiläisestä on yksi kovimmista voitoista, jonka suomalaisjoukkue on eurokentillä ottanut, sen myönsi myös päävalmentaja Antti Muurinen pelin jälkeen.

Mutta taistelu jatkuu, ja torstaina Soneralla nähtiin vasta ensimmäinen osaottelu. Ensi torstain vierasottelu Gelsenkirchenissä tulee olemaan jopa kovempi ja tärkeämpi molempien joukkueiden osalta.

HJK-FC Schalke 04 2-0 (1-0)