SJK ja Metallica yhtä aikaa Töölöön 

Veikkausliiga-ottelu käynnistää viikonlopun perjantaina klo 20.

Atom on pelikunnossa taas.

HJK–SJK
Pe 7.6. klo 20:00
Veikkausliiga – Bolt Arena, Helsinki 

HJK hakee Bolt Arenalla paluuta voittokantaan perjantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon kustannuksella. 

Molempien joukkueiden edellinen peli päättyi isoon pettymykseen: Klubi karahti tappioon Oulussa ja Kerho kotonaan IFK Mariehamnia vastaan. 

Yhtäläisyyksiä on siinäkin, että molemmilla joukkueilla on huomisessa ottelussa kansainvälisiä poissaoloja. Klubista Hassane Bandé on Burkina Fason ja Andreas Vaher Viron maajoukkueen matkassa. SJK:lta puuttuvat Nicaraguan maajoukkueen hyökkääjä Jaime Moreno ja maalivahti Miguel Rodriguez sekä Kap Verden puolustaja Kelvin Pires.

Neljä liigamaalia tällä kaudella tehnyt Moreno osui myös HJK:ta vastaan, kun joukkueet hurjastelivat värikkään 3–3 tasapelin huhtikuun lopulla Seinäjoella. Tuossa ottelussa Topi Keskinen ja Anthony Olusanya syöttivät toisilleen maalin mieheen. Keskiseltä jäi viime viikon Oulun-reissu väliin Ilves-pelissä tulleen kolhun vuoksi, mutta perjantaina hän on jälleen valmennuksen käytettävissä. 

Vielä viime viikolla Klubin poissaolijoiden lista oli pitkä, mutta nyt näyttää jo paremmalta: Keskisen lisäksi ainakin Kevin Kouassivi-Benissan ja Atom ovat palanneet pelikuntoon, ja muutkin toipilaat kuntoutuvat hyvää vauhtia: David Ezeh ja Johannes Yli-Kokko treenaavat normaalisti jo viikonloppuna.

Diogo Tomas sen sijaan on sivussa perjantaina sekä ensi viikon Gnistan-matsissa pelikiellon takia. 

HJK on sarjataulukossa sijalla viisi ja kaksi pistettä enemmän kerännyt SJK sijalla kolme. HJK–SJK käynnistyy perjantai-iltana poikkeukselliseen aikaan klo 20.00. Taatusti äänekkään lisämausteen ottelulle tuo jättikonsertti naapurissa Olympiastadionilla, sillä Metallican keikka käynnistyy klo 20.30.

Ruutu aloittaa ennakkostudion otteluun jo klo 19.15.

Fysiikkavalmentaja Luis Anulalle SJK-ottelu on viimeinen HJK:n palveluksessa. Espanjalainen siirtyy lauantain palauttavien harjoitusten jälkeen toiseen pohjoismaiseen seuraan.

Anulan yhdeksi tavaramerkiksi muodostui puolentoista vuoden aikana “corridor” eli käytävä, jota pitkin alkulämmittelyjen kilpailullisessa osuudessa hävinnyt joukkue joutui kulkemaan. Viimeisten viimeistelytreenien päätteeksi Anula pääsi kulkemaan käytävän läpi itse – espanjalaisen tyylinäyte sekä ajatuksia HJK-ajastaan ja muun muassa Metallican huomisesta keikasta oheisella videolla.