“Taistelupisteet” Valkeakoskelta

Hakan isännöimä keskiviikon ottelu ei tarjonnut erityisen taidokasta jalkapallo, sillä Tehtaan kentän alusta pakotti molemmat joukkueet suoraviivaiseen ja pitkillä syötöillä etenevään pelitapaan.

Ottelusta kehkeytyi tiukka taistelupeli, jossa tilanteet vedettiin loppuun asti ja tunteetkin kuumenivat ajoittain. HJK:n meno kuitenkin helpottui jo 18. peliminuutilla kun Demba Savage siirsi helsinkiläiset 0-1 -johtoon erittäin komealla yksilösuorituksella. Savage taituroi irtopallon itselleen hyökkäysalueella, eteni pallon kanssa ja laukoi sen jälkeen millintarkan pommin Haka-maalin nurkkaan.

Alun johtoasema piti tiukan puolustuspelin myötä, eikä kotijoukkue Haka päässyt juurikaan maalipaikkoihin. Kerran ensimmäisellä jaksolla HJK-maalivahti Ville Wallén joutui venymään parhaimpaansa.

Toisella jaksolla rikkonainen peli jatkui. Jo ensimmäisellä jaksolla Hakan Shane McFaulin pahannäköinen loukkaantuminen sekoitti peliä, toisella jaksolla HJK joutui vaihtamaan pohjekrampeista kärsineen toppari Timi Lahden Rami Hakanpäähän. Hakan Sami Sanevuori ja Joel Perovuo saivat ottelussa myös tällit.

Kun Hakan Jami Puustinen ei onnistunut loppuhetkien puskupaikastaan suuntaamaan palloa tolppien väliin, lähti HJK kotimatkalle Valkeakoskelta täydellä pistepotilla. Voitto nosti HJK:n 18 pisteeseen ja sarjataulukon kärkeen yhdessä yhden ottelun vähemmän pelanneen Interin kanssa. Hongalle tappion kärsinyt MYPA jää kierroksen jälkeen kolmanneksi 15 pisteeseen.
  • Kenttä oli äärimmäisen hankala. Se pakotti meidät suoraviivaisempaan pelitapaan, mikä puolestaan teki pelistä melkoisen taistelun molemmin puolin. Tänään ei saatu kauniita pisteitä, saatiin taistelupisteet, miettii HJK-päävalmentaja Antti Muurinen.
Muurinen antoi ansaitut kehut Demba Savagen maalille. Yksilösuoritus yhdessä kovan taistelun kanssa toivat vierailijalle täyden pistepotin keskiviikkona.
  • Pelattiin kiihkeä ja kuuma peli. Verenvuodatukseltakaan ei vältytty, Muurinen sanoo viitaten Sebastian Sorsan ja Jami Puustisen kolhuihin.
Huippuvaarallisia paikkoja ei ottelussa nähty HJK:n maalia ja Hakan paria tilannetta lukuun ottamatta. Mahdollisuuksia maaleihin tuli kuitenkin erikoistilanteista.
  • Kulmat menivät muistaakseni 2-7 meille. Niistä olisi voinut iskeä, mutta onneksi yksi riitti tänään. Hakan loppuhässäkkä nosti verenpainetta hieman.
HJK jatkaa taistelua ensi maanantaina kun se kohtaa huippumielenkiintoisessa ottelussa FC Hongan kotonaan Sonera Stadiumilla. Honka nappasi keskiviikon kierroksella kotivoiton, kun se kaatoi MYPA:n 2-1. Ensi maanantain pääkaupunkiseudun derby alkaa klo 18.30.

Haka-HJK 0-1 (0-1)