Tärkeä voitto Lahdesta – Bojan Radulovic iski kahdesti

Klubi käänsi takaa-ajoaseman voitoksi toisella puoliajalla.

Voitto maistui keskiviikkona todella hyvältä.

FC Lahti vs HJK 1–2 (1–0)
3’ Julius Tauriainen 1–0
48’ Bojan Radulovic 1–1
74’ Bojan Radulovic 1–2 rp

Lue Koskelan kommentit pelistä.

Ottelun ensimmäiset hetket olivat klubilaisittain lupauksia herättäviä. Joukkue vaikutti olevan terävällä jalalla liikenteessä, ja korkea prässi toimi hyvin, mutta FC Lahti päätti Klubin momentumin jo kolmannella minuutilla. Matheus Alves suoritti tyylipuhtaan hutipotkun boksin rajalla, mutta taustalla päivystänyt Julius Tauriainen latasi unelmakudin vasempaan takakulmaan.

Bojan Radulovic Ruudun haastattelussa: “Tarvitsimme voittoa vaikeiden tulosten jälkeen, ja otimme sen. Tämä oli todella tärkeä voitto.” Katso haastattelu.
Pyry Soiri: ”Saimme hyvän energian toiselle puoliajalla.” Katso HJK TV:n haastattelu.

Aikainen takaisku vaikutti lannistavan Klubin, ja ottelu alkoi muistuttamaan edeltäviä kamppailuja. Syöttöpeli oli hidasta, ja hyökkäykset noudattivat koko ajan samaa kaavaa: pallo kierrätettiin laidalle, jossa ajauduttiin umpikujaan, ja peliväline jouduttiin palauttamaan takaisin alas.

Lisäksi edellisissä otteluissa paremmin toiminut puolustuspelaaminen oli muisto vain, kun liigassa toiseksi vähiten maaleja iskenyt FC Lahti tuntui luovan vaarallisen maalipaikan jokaisesta hyökkäyksestään. Taukolukemat olisivat voineet olla karummatkin, mutta Dejan Iliev piti Klubia pystyssä useilla torjunnoillaan, ja lisäksi Altin Zeqiri epäonnistui läpiajossaan.

Matti Peltolalla piti kiirettä keskialueella.

Klubin maalipaikat olivat vähissä. Kenties paras tilanne syntyi lahtelaisten hölmön pallonmenetyksen jälkeen Bojan Radulovicille, jonka laukaus jäi vaisuksi. Myös Roope Riski ja Topi Keskinen pääsivät yrittämään boksin sisältä, mutta FC Lahden 16-vuotias maalivahti Osku Maukonen ei joutunut venymään ihmeisiin avauspuolikkaalla.

Lupaavia aihioita Klubilla oli useita, mutta hitaat ratkaisut ja vastuun siirtely vesittivät tilanteet yksi toisensa jälkeen. Kuvaavaa oli tilanne ensimmäisen jakson lopulla, kun Riski kävi riistämässä pallon Maukosen jalasta, mutta peliväline syöteltiin muutamalla syötöllä pois puolityhjästä boksista, eikä minkäänlaista laukausta saatu ikinä aikaiseksi.

Roope Riski.

– Kaikki vastustajat haluavat pelata parhaan pelinsä meitä vastaan, ja meidän täytyy elää sen kanssa. Aikaisessa vaiheessa päästetty maali teki pelistä hankalamman, mutta tärkeintä on, että onnistuimme kääntämään ottelun toisella puoliajalla, totesi Radulovic Ruudun haastattelussa.

Toisella jaksolla meno muuttui. Sisään vaihdetut Pyry Soiri ja Aleksi Paananen toivat kentälle kaivattua suoraviivaisuutta, ja siirtyminen 4–3–3-muodostelmaan vaikutti selkeyttävän hyökkäyspelaamista. Klubi iskikin helpottavan tasoitusmaalin käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan, kun Radulovic puski Matti Peltolan antaman keskityksen voimalla verkon perukoille.

Bojan Radulovic toi Klubin tasoihin.

HJK loi tasaiseen tahtiin kohtuullisia maalipaikkoja – lähinnä keskityksistä, mutta Lucas Lingmanin vaihtuminen Kai Meriluotoon palautti joukkueen takaisin alkuperäiseen 4–4–2-ryhmitykseen, ja hyökkääminen näytti taas sakkautuvan.

Yksi tilanne muutti kuitenkin kaiken. Anthony Olusanyan mainio nosto linjan taakse päätyi Keskisen haltuunotosta Tauriaisen käteen, ja ottelun erotuomari Mohammad Al-Emara tuomitsi Klubille rankkarin. Radulovic kesti paineet ja sijoitti pallon vuorenvarmasti alanurkkaan.

Radulovic upotti rangaistuspisteeltä kauden kahdeksannen osumansa.

Loppu oli hyvin Klubin hallussa, eikä Iliev joutunut enää torjuntatöihin. Lahti vaikutti käyttäneen kaiken polttoaineensa ensimmäisellä jaksolla, eivätkä lahtelaisten vaihtomiehet onnistuneet tuomaan lisäenergiaa kotijoukkueen loppukiriin.

– Ansaittu voitto. Tarvitsimme täydet pisteet, koska meillä on takanamme huonompia tuloksia. Tänään tarvitsimme voiton, ja olen iloinen, että onnistuimme siinä, hymyili Radulovic.

Radulovic otti Veikkausliigan maalikuninkaan viitan takaisin harteilleen, kun AC Oulun Ashley Coffey jäi tänään maaleitta. Espanjalaisella on nyt kasassa kahdeksan maalia, mikä on yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä.

– Muut hyökkääjät tulevat takaa kovaa vauhtia. Yritän vain tehdä parhaani ja tehdä jokaisessa pelissä niin paljon maaleja kuin mahdollista. Minulle on kaikista tärkeintä, jos maalini pystyvät auttamaan joukkuetta voittamaan pelejä.

Viime kauden keskinäisen ottelun maalintekijät: Anthony Olusanya ja Teemu Penninkangas.
Yli sata paikalle saapunutta HJK-kannattajaa piti meteliä katsomossa.

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Miska Ylitolva (46’ Pyry Soiri), Joona Toivio, Miro Tenho, Tuomas Ollila – Topi Keskinen (90’ Georgios Kanellopoulos), Lucas Lingman (65’ Kai Meriluoto), Matti Peltola, Anthony Olusanya (84’ Kevin Kouassivi-Benissan) – Bojan Radulovic, Roope Riski (46’ Aleksi Paananen)