Tärkeät pisteet jaossa Töölössä

Telia 5G Arenalla on edessä iso peli lauantaina, kun KuPS saapuu vierailulle Helsinkiin.

Eetu Vertainen - HJK Helsinki

HJK vs KuPS – Osta liput matsiin »

Klubi toipui nopeasti kitkerästä tappiosta Hongalle ja palasi nopeasti voittojen tielle, kun joukkue haki tiistaina kolme pistettä Maarianhaminasta lukemin 2-0. Helsinkiäisten maaleista vastasivat Lassi Lappalainen sekä erinomaisessa iskussa oleva Riku Riski, joka myös alusti joukkueen toisen osuman. Voitto oli Klubille kauden toinen vieraskentällä.

Riski on ollut todella kovassa iskussa loukkaantumisensa jälkeen. 29-vuotias hyökkäyspään pelaaja on ollut paluun jälkeen neljästi avauskokoonpanossa ja viimeistellyt näissä peleissä kolme osumaa. HJK on myös voittanut jokaisen pelin, jossa Riski on onnistunut maalinteossa.

Kokonaisuutena ottelu oli helsinkiläisten osalta tasapainoinen ja varsinkin hyökkäyspelaaminen toimi hyvin. Viimeistelyssä olisi tosin ollut vielä hieman viilattavaa, sillä Klubilla oli saumoja huomattavasti useampaankin osumaan.

Myös muut sarjataulukon kärkipään joukkueet voittivat samaan aikaan ottelunsa, joten tilanne on äärimmäisen tasainen. Klubi on sarjataulukossa 21 pisteen myötä viidentenä. Piikkipaikkaa pitää hallussaan FC Honka 23 pisteellä.

Riskin ja niin ikään Maarianhaminassa onnistunut Lappalainen ovat kolmella osumalla joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikalla. Kaksikon lisäksi kuusi muuta pelaajaa on onnistunut kuluvalla kaudella maalinteossa Veikkausliigassa.

Lappalainen on kuulunut Klubin avainpelaajiin läpi alkukauden. Nuorukainen onkin kellottanut kaikista pelaajista koko Veikkausliigan isoimmat peliminuutit, kun 14 ottelussa vastuuta on kertynyt 1175 minuutin edestä. Klubista toiseksi eniten vastuuta on kertynyt maalivahti Maksim Rudakoville ja peliaikakärjen trion täydentää Kaan Kairinen.

HJK:n loukkaantumistilanne on helpottunut huomattavasti. Sivussa on enää Harmeet Singh, jonka toipuminen etenee hyvää vauhtia, ja Ivan Tarasov, joka on joutunut olemaan sivussa sairastelun vuoksi.

HJK hävisi edellisen kotiottelunsa, mutta on silti saalistanut sarjan eniten pisteitä kotikentältään. Seitsemän pelin saldona on 12 pistettä kolmen voiton ja tasapelin myötä. Töölössä pelattujen kamppailujen maaliero on 10-7.

HJK ja KuPS kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen huhtikuun puolivälissä. Tuolloin Kuopiossa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat mitelleet paremmuudesta 52 kertaa. Klubi on kuitannut voiton 32 kertaa, kun taas kuopiolaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa seitsemästi. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 102-37. Töölössä on kamppailtu 27 kertaa. 16 kertaa täysi pistepotti on jäänyt Stadiin, kun taas viidesti se on karannut Kuopioon.

KuPS selätti vaisun startin

KuPS avasi kauden nihkeästi. Savolaisten voittotili oli avaamatta vielä neljän ottelun jälkeen ja kasassa oli vain kolme pistettä tasapelien myötä. Tämän jälkeen kurssi on kuitenkin kääntynyt nousuun. Viimeisestä yhdeksästä pelistä joukkue on voittanut kuusi ja saalistanut yhteensä 19 pistettä. Ainoat tappiot ovat tulleet FC Interille ja SJK:lle.

Edellisessä ottelussaan tiistaina KuPS kaatoi FC Lahden peräti numeroin 5-1. Savolaisten sankari oli kolmesti osunut Lucas Rangel, joka johtaa myös joukkueen sisäistä maalipörssiä viimeisteltyään seitsemän osumaa kahdeksassa pelissä. Voitto oli KuPSille toinen peräkkäinen.

Kuopiolaisten hyökkäyskalusto onkin ollut väkevässä iskussa tällä kaudella: joukkue on tehnyt sarjan toiseksi eniten maaleja. Jani Honkavaaran suojatit ovat iskeneet 22 täysosumaa, kun taas Interillä onnistumisia on 24. Peräti viisi savolaisten pelaajaa on viimeistellyt vähintään kolme maalia kuluvalla kaudella.

Haasteet ovat sen sijaan olleet puolustuspelissä. KuPSin verkkoon on tehty 17 osumaa, mikä on eniten sarjataulukon hännillä olevan KPV:n jälkeen. Vastustaja on jäänyt vain kolmesti nollille kuopiolaisia vastaan kuluvalla kaudella.

KuPS on sarjataulukossa kolmannella sijalla, kun joukkueella on 13 ottelun jälkeen kasassa 22 pistettä. Eroa ottelun enemmän pelanneeseen Klubiin on vain yksi piste, joten lauantaina kamppaillaan tärkeistä pisteistä.

Savolaiset ovat olleet hyvässä iskussa vieraskentillä. Joukkue on hävinnyt kuudesta matkapelistään vain yhden, kun FC Inter piti täyden pistepotin Turussa. Lisäksi tilillä on kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

Europeleihin valmistautuvien kuopiolaisten nippu on elänyt hieman, sillä seura kauppasi hiljattain Rasmus Karjalaisen Hollannin pääsarjaan. Maajoukkueeseen kuuluva 23-vuotias Karjalainen viimeisteli tällä kaudella savolaisille kolme maalia 12 ottelussa.

HJK vs KuPS
La 29.6.2019 klo 17:00
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput: HJK.fi/liput »