Tasapeli tuloksena Espoosta

HJK ja FC Honka tasasivat keskiviikkona pisteet Liigacupin ottelussa 1-1 -tuloksella. HJK:n maalista jännittävässä ottelussa vastasi norjalainen testikärki Christian Tveit, Hongan tasoitusosuman toisella puoliajalla viimeisteli Nnameaka Anyamele. Kummankaan joukkueen peli ei ollut vielä täysin valmista ja ottelussa oli välillä vauhtia enemmän kuin järkeä, mutta paikalliskamppailu sai molemmat ryhmät taistelemaan kiivaasti voitosta. HJK:n poissaolot muovasivat puolustuslinjan uuteen uskoon. Tavallisesti topparina häärivä Tapio Heikkilä aloitti ottelun oikeana laitapuolustajan Markus Heikkisen pudotessa keskuspuolustajaksi. Vasempana puolustajana kirmasi HJK-debytantti Alex Lehtinen, joka suoriutui ensimmäisestä edustusjoukkueen pelistään tyylikkäästi.

Honka aloitti ottelun ryminällä ja Jussi Vasara pääsi kokeilemaan testimaalivahti Paolo Tornaghin kestävyyttä jo ensimmäisten minuuttien aikana. Italiainen kuitenkin selvitti Vasaran puskun ja HJK pääsi pikkuhiljaa otteluun paremmin mukaan. Hongan Anyamelen sprintit puolustuslinjan taakse aiheuttivat edelleen kuitenkin ongelmia Klubille, ja vain huono viimeistely ja Tornaghin hyvät torjunnat pitivät maalin puhtaana. Puoliajan lopussa HJK sai otteen pelistä, eikä aikaakaan kun pallo oli jo maalissa. Rasmus Schüller pääsi rauhassa kääntymään pallon kanssa keskialueella ja lähetti korkean pystysyötön Hongan puolustuslinjan taakse. Tveit irtosi puolustajista, painoi perään ja viimeisteli viileästi sijoittamalla pallon alakulmaan. Tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle saapui sisuuntunut Honka. Luotuaan ensin pari paikkaa erikoistilanteista Honka pääsi iskemään tasoitusosuman. Anyamele karkasi Klubin puolustajilta ahdisteluista huolimatta ja pyssytti pallon Tornaghin ohi etuyläkulmaan. Toisen puoliskon loppua kohden HJK toi lupaavia nuoriaan kentälle keskikentän keskustaan. Obed Malolo teki debyyttinsä edustusjoukkueessa korvaten Rasmus Schüllerin ja Fredrik Lassas päästettiin irti paikkaamaan Robin Lodia. Honka onnistui luomaan painetta HJK:n päähän, mutta maalivahti Tornaghi venytti upeasti tielle Antti Mäkijärven vapaapotkuun ja lopuista piti huolen Klubin puolustus.

Klubi pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon keskiviikkona Tallinassa FC Floraa vastaan. Hongan HJK kohtaa uudestaan 20.02., jolloin espoolaiset saapuvat vieraaksi Talin halliin Liigacupin otteluun.