Tasapeli tuloksena tunteikkaassa paikalliskamppailussa

HJK ja FC Honka tasasivat pisteet torstain kuuman paikalliskamppailun päätteeksi lukemin 3-3. Klubin maaleista jännittävässä kamppailussa vastasi komean hattutempun viimeistellyt Mikael Forssell. Tasapelipiste varmisti HJK:n paikan Liigacupin jatkopeleissä, mutta vasta ensi viikon perjantain RoPS-vierasottelu ratkaisee minkä joukkueen Klubi puolivälierissä kohtaa. HJK lähti otteluun nuorekkaalla avauskokoonpanolla. Vuonna 1997 syntyneet Roni Peiponen ja Obed Malolo rehkivät laitapuolustajina vuonna 1996 syntyneen Fredrik Lassaksen pyörittäessä peliä keskikentän keskustassa ja 1995 syntyneen Saku Erikssonin vartioidessa maalia. Nuoruuden into näkyi intensiivisessä pelissä muutenkin ja tarttui myös vaihtopenkille kummankin joukkueen valmennusjohdon käydessä ajoittain kuumana.

Honka sai otteluun vahvan alun ja onnistui iskemään avausmaalin jo pelin neljännellä minuutilla. Eriksson torjui Kevin Mombilon laukauksen eteensä, Roni Porokara ehti ensimmäisenä paluupalloon ja puski sen avoimena ammottaneeseen maaliin. HJK nousi kuitenkin nopeasti jaloilleen ja otti ottelun haltuunsa. Paine Hongan puolustuksessa kasvoi Klubin prässin toimiessa ja lopulta iski Forssell. Korkea syöttö putosi espoolaisten puolustuksen sydämeen ja heikko purku jäi roikkumaan rangaistusalueen läheisyydessä. Forssell nappasi pallon haltuunsa, kierähti vapaaksi ja viimeisteli vasemmalla jalallaan ohi maalivahti Walter Viitalan. Paine pysyi maalin jälkeen Hongan päässä vierasjoukkueen iskiessä nopeilla vastahyökkäyksillä. Enempää maaleja ensimmäinen puoliaika ei kuitenkaan tarjonnut.

Heti toisen puoliskon alussa alkoi tapahtumaan. Marko Kolsi rappasi keskiviivan tuntumassa Nikolai Alhoa ja sai toisen keltaisen korttinsa Hongan uuden päävalmentajan Shefki Kuqin protestoinnista huolimatta. Vain hetkeä ulosajon jälkeen Robin Lodin syöttö löysi Forssellin alueen reunalta, tämä irtosi vartijastaan ja iski illan toisen osuman vasurillaan. Johtomaalia kuitenkin seurasi HJK:n uinahdus. Ensin Porokara pääsi puskemaan keskityksestä pallon takanurkkaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ja hetkeä myöhemmin Kevin Mombilo pyssytti pallon alanurkkaan rangaistusalueen rajalta Porokaran syötöstä. Klubin takaa-ajo näytti jo jäävän haaveeksi, mutta muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua Alho revittiin nurin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Forssell asteli pallon taakse ja viimeisteli tasoituksen vuorenvarmasti.

Tasapeli varmisti molempien joukkueiden jatkopaikan. HJK:lla on lohkovaihetta jäljellä vielä yksi ottelu, vieraspeli RoPS:ia vastaan ensi perjantaina.