Tauko muutti kaiken – HJK tyrmäsi FC Interin 4–1

Klubi käänsi tappioaseman voitokseen toisen jakson murskaavalla esityksellä.

Anthony Olusanya, Tuomas Ollila, Topi Keskinen - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Anthony Olusanya, Tuomas Ollila ja Topi Keskinen kiittävät Klubipäätyä upeasta kannustuksesta.

HJK vs FC Inter 4–1 (0–1)
6’ Noah Nurmi 0–1
54’ Aleksi Paananen 1–1
63’ Miro Tenho 2–1
83’ Tuomas Ollila 3–1
90’ Tuomas Ollila 4–1

Yleisömäärä: 4723

HJK palasi tyylikkäästi voittokantaan, kun FC Inter kaatui Bolt Arenalla lukemin 4–1. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, kun hieman heikompaa avausjaksoa seurasi todella vakuuttava toinen puolikas. Kontrasti näiden välillä oli melkoinen.

Roope Riski teki paluun kentälle 11 kuukauden jälkeen. Katso haastattelu!

Avauspuolikas ei jättänyt jälkipolville juuri kerrottavaa. Ensimmäinen jakso oli kauttaaltaan hyvin rikkonainen, ja peli tuntui olevan jatkuvasti poikki erinäisten rikkeiden ja pelaajien huoltotoimenpiteiden myötä.

Pyry Soirilla oli mainio paikka viedä HJK johtoon kulmapotkusta, mutta Interin Eetu Huuhtanen venyi torjuntaan. Tässä vaiheessa ei vielä olisi arvannut, että se jäi Klubin ensimmäisen puolikkaan ainoaksi maalia kohti suuntautuneeksi yritykseksi.

Inter käytti tovi myöhemmin oman kulmapotkunsa tehokkaasti. Petteri Forsellin pallo tavoitti useissa Interin erikoistilanteissa kohdepelaajana toimineen Matias Tammisen, joka puski taka-alueelta kohti maalia. Pallo näytti päätyvän Dejan Ilievin näppeihin, mutta kuin tyhjästä ilmestynyt Noah Nurmi ohjasi pelivälineen Klubin maaliin.

Jukka Raitala - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Jukka Raitala.

HJK:lla oli suuria vaikeuksia päästä ylipäätään hyökkäämään, eikä Inter antanut kotijoukkueelle ollenkaan tilaa tai aikaa pelinrakenteluun. Fyysinen turkulaisjoukkue suorastaan dominoi kenttää käytännössä kaikilla osa-alueilla, ja HJK-pelaajat vaikuttivat jäävän jatkuvasti toisiksi kamppailutilanteissa.

Jaksoa ei ainakaan piristänyt Klubin pakotettu vaihto jo 27. minuutilla. Läpi kauden Klubin parhaimmistoon kuulunut Soiri jäi kentän pintaan, ja hänet korvasi Georgios Kanellopoulos. HJK siirtyi vaihdon myötä kolmen linjaan Matti Peltolan tiputtua kolmanneksi toppariksi, ja laidoilla viilettivät Tuomas Ollila sekä Topi Keskinen.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen jakso oli vaisu esitys Klubilta. Suurimmat aplodit sai Keskinen, joka yritti herätellä joukkuetta kahdella upealla pallonriistollaan. Inter-pakki Dimitri Legbo kävi kuumana Keskisen riistoista ja päätti kostaa sukittamalla HJK-laiturin keltaisen kortin arvoisesti.

Klubi teki ottelun toisen ja kolmannen vaihtonsa tauon aikana, kun Peltola sekä Lucas Lingman siirtyivät penkin puolelle. Heidän tilalleen tulivat loukkaantumisista toipuneet Perparim Hetemaj sekä Miro Tenho.

Kaksikko vaikutti korjaavan kaikki Klubin ensimmäisen puoliskon ongelmat, ja pelin kuva muuttui täysin. HJK:n koko pelaamisen ilme näytti aivan erilaiselta: Inter-pelaajat jäivät kamppailutilanteissa jalkoihin, tiloja alkoi löytyä ja hyökkäyspelaaminen näytti jouhevammalta.

Kauaa ei tasoitusta tarvinnut odotella. Ollilan antama kulmapotku päätyi Inter-puolustuksen kautta boksin ulkopuolelle Aleksi Paanaselle, ja Inter-maalin takana mylvinyt Klubipääty vaati nähdä laukauksen. ”Vedä!”-huudot kaikuivat Meilahteen saakka, ja Paananenhan totteli: ”Diego” latasi voimalla noin 20 metristä etualakulmaan. Maali oli Paanasen HJK-uran ensimmäinen.

Aleksi Paananen - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Aleksi Paananen laukoi HJK-uransa ensimmäisen maalin.

Myös Klubin toinen maali syntyi kulmapotkusta. Tällä kertaa Ollilan mainio toimitus tippui vitosen boksin rajalle, ja ilmatilaa hallinnut, kapteeninnauhan käsivarteensa napannut Tenho puski HJK:n johtoon reilun tunnin kohdalla.

Vaikka toinen jakso oli täysin Klubin hallintaa, oli Interilläkin saumansa tasoitusmaaliin. Erinomaisesti ylöspäin pelannut laitapuolustaja Legbo toimi tilanteen pääarkkitehtinä, ja vetopaikka pedattiin Tommi Jyrylle. Inter-kapteeni pääsi laukomaan paraatipaikalta, mutta Kanellopoulos heittäytyi esimerkillisesti vedon tielle.

HJK ratkaisi ottelun lopullisesti noin 10 minuuttia ennen loppua. Keskisen loistava syöttö tavoitti boksista Kai Meriluodon, jonka laukausta Huuhtanen sai hidastettua käsillään. Pallo olisi mitä todennäköisemmin päätynyt maaliin muutenkin, mutta Ollila kävi varmistamassa asian liukumalla pelivälineen maaliviivalta verkon perukoille.

Tuomas Ollila - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Tuomas Ollila oli mukana Klubin kaikissa maaleissa.

Ollila vastasi myös Klubin neljännestä maalista. HJK pääsi loppuhetkillä ylivoimahyökkäykseen, ja Huuhtanen torjui jälleen Meriluodon laukauksen. Paluupallo päätyi Ollilalle, joka laukoi oikealla jalallaan illan toisen osumansa.

Ollilan maalien lisäksi viimeisen kymmenminuuttisen ehdoton kokokohta oli HJK:n viimeinen pelaajavaihto: Klubin tasoituksen iskenyt Paananen poistui kentältä, ja hänen tilalleen kirmasi tasan 11 kuukauden tauon jälkeen Roope Riski, joka sai valtavat suosionosoitukset HJK-kannattajilta.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Roope Riski nro 11. Paluu kentälle 11 kuukauden tauon jälkeen.
Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
”On vain yksi Klubi.” Kapteeni Miro Tenho huudatti Klubipäätyä.

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Pyry Soiri (27’ Georgios Kanellopoulos), Joona Toivio, Jukka Raitala, Tuomas Ollila – Matti Peltola (46’ Miro Tenho), Lucas Lingman (46’ Perparim Hetemaj), Aleksi Paananen (85’ Roope Riski) – Atom (71’ Anthony Olusanya), Kai Meriluoto, Topi Keskinen

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen