Tehokas avausjakso voiton sinettinä!

Koskela: ”Reagoimme pettymykseen juuri niin kuin siihen pitääkin.”

Katso video!

Ilves vs HJK 0-3

HJK lähti hakemaan muutosta kurssiinsa pettymykseen päättyneen Suomen Cupin finaalin jälkeen, kun Klubi matkasi Tampereelle Ilveksen vieraaksi Veikkausliigassa.

– Reagoimme pettymykseen juuri niin kuin siihen pitääkin, ja palasimme kentille hyvällä esityksellä, lausui HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Tänään voi listata tuloksen lisäksi todella monia positiivisia asioita. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon Lahti-peliä.

HJK:n avauskokoonpano oli myllätty uuteen uskoon. Jakob Tånnander aloitti maalinsuulla, Valtteri Moren oikeana laitapakkina ja hyökkäyksen duona starttasivat Anthony Olusanya ja Luís Henrique. Casper Terho oli myös ensimmäistä kertaa avauksessa, nuorukaisen aloitettua oikealla laidalla.

Ottelu lähti melko rauhallisissa merkeissä liikkeelle, eikä ensimmäisillä minuuteilla kummassakaan päässä syntynyt tilanteita.

Klubi kuitenkin tarvitsi vain yhden tekopaikan siirtyäkseen johtoon. Kahdeksannella minuutilla Filip Valenčič hankki kulmapotkun väkevän rynnistyksen päätteeksi, ja Lucas Lingmanin kulmasta lähettämä pallo tavoitti Daniel O’Shaughnessyn. Klubin kapteeni jätti Ilves-puolustajat taakseen ja puski tarkasti helsinkiläiset aikaiseen johtoon.

Nopean avausmaalin jälkeen Ilves pääsi hetkellisesti peliin mukaan ja kotijoukkue sai aikaan pidemmän pallonhallintajakson. Klubi puolusti kuitenkin omaa aluettaan tarkasti, eivätkä tamperelaisten laidoilta tulleet keskitykset aiheuttaneet todellista uhkaa.

Vastaavasti Klubi onnistui luomaan useita vaarallisia hyökkäyksiä laitojen kautta, mutta viimeiset syötöt boksissa eivät tavoittaneet omia.

Avausjakso oli ylittänyt puolivälin, kun HJK loi jälleen vahvan hyökkäyksen. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta keskustaan Terholle, joka vedettiin kumoon sääntöjen vastaisesti juuri rangaistusalueen ulkopuolella. Vapaapotkua antamaan asettui avausmaalin syöttänyt Lingman, joka tuplasi Klubin johdon tarkalla vedolla takakulmaan ohi Ilves-vahti Rasmus Leislahden.

HJK jatkoi maalitehtailuaan vain viitisen minuuttia edellisestä. Pallo pelattiin nopeasti Olusanyan kautta oikeaan laitaan Terholle, joka ennakkoluulottoman haaston jälkeen tykitti pallon fantastisesti takayläkulmaan. Maali oli Terholle kauden toinen.

Tauolle siirryttiin HJK:n suvereenin esityksen jälkeen 0-3 tilanteessa. Ilves ei pystynyt vastaamaan Klubin nopeaan peliin ja varsinkin viimeistely oli sinivalkoisilta äärimmäisen tehokasta. Puolustuspäässä HJK nollasi isäntien yritykset nopeasti, eikä Tånnanderille kertynyt juurikaan torjuttavaa avausjaksolla.

Toinen jakso lähti etenemään Ilveksen hienoisen hallinnan myötä. Kotijoukkue sai ensimmäistä kertaa ottelussa luotua perättäisiä hyökkäyksiä, mutta Klubin puolustus ei ollut murrettavissa.

Klubi teki nopeasti tuplavaihdon, kun 52. minuutilla Markus Halsti ja Riku Riski tulivat Morenin ja Olusanyan tilalle.

Ilveksen alkurynnistys hiipui pois, eikä tamperelaisten pelinrakentelu purrut Klubin muodostelmaan. Hiljalleen HJK:kin pääsi jälleen hyökkäyspuuhiin, mutta Leislahti onnistui estämään Atomin lähietäisyydeltä tulleen yrityksen.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa väkevästi esiintyneet Valenčič ja Terho jättivät kentän ja tilalle tulivat Roope Riski, sekä David Browne.

Vartti ennen loppua Ilves sai ottelun toistaiseksi parhaat paikkansa erikoistilanteista. Ensiksi Tånnander torjui Joona Vetelin vapaapotkun, jonka jälkeen HJK-vahti onnistui erinomaisesti torjumaan kulmapotkun jälkitilanteesta tulleen puskupallon aivan maaliviivan tuntumasta.

Viimeisen vaihtonsa HJK suoritti 82. minuutilla Bubacarin tullessa Luís Henriquen tilalle kentälle.

Ilves haki vimmatusti kavennusta loppuun saakka, mutta Klubin puolustuspelin jatkaessa kovalla tasolla ei Tampereella enempää maaleja nähty, ja HJK nappasi täyden pistepotin 3-0 voiton myötä.

Toisella nelivitosella HJK:n hyökkäyksessä ei nähty enää tehokkaan avausjakson kaltaista terävyyttä. Vastapainona Klubin kenttätasapaino pysyi kuitenkin erinomaisesti kasassa, eikä Ilves päässyt erikoistilanteita vaarallisempiin paikkoihin koko kamppailun aikana. Loppua kohden Klubi puolusti johtoaan viisaasti, eikä kotijoukkueelle annettu juurikaan saumoja.

Ilves vs HJK 0-3 (0-3)
8′ O’Shaughnessy 0-1
25′ Lingman 0-2
30′ Terho 0-3

HJK:n kokoonpano: Tånnander – Murillo, O’Shaughnessy (C), Tenho, Moren (52. Halsti) – Valenčič (69. Browne), Atom, Lingman, Terho (69. Ro Riski) – Olusanya (52. Ri Riski), Luís Henrique (82. Bubacar)

HJK pelaa seuraavan kerran maanantaina 17.5., kun FC Lahti saapuu vieraaksi Bolt Arenalle Helsinkiin. Ottelu alkaa kello 18:30.