Tiistaina edessä huikea jännitysnäytelmä Tallinnassa

Pelissä on paljon, kun HJK ja virolainen Nõmme Kalju potkaisevat tiistaina käyntiin Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toisen osaottelun Kadrioru staadionilla Tallinnassa. Otteluparin voittajalle on tarjolla vähintään neljä lisäpeliä Euroopan kentillä ja mahdollisuus taistella paikasta Mestarien liigan lohkovaiheessa. Asetelmat peliin ovat kutkuttavat, sillä ensimmäinen osaottelu Helsingissä päättyi maalittomaan tasapeliin. Tallinnassa otteluparille haetaan ratkaisu viimeistään jatkoajalta tai rangaistuspotkukilpailusta. HJK on edennyt jatkoon toiselta karsintakierrokselta edellisenä kolmena vuotena, eikä joukkueella ole aikomustakaan pysähtyä ensimmäiseen esteeseen tänäkään vuonna.

HJK:n päävalmentaja Sixten Boström pysyi salaperäisenä kokoonpanon suhteen. Viikonloppuna RoPS:ia vastaan iskun nenäänsä saanut Tapio Heikkilä on joukkueen mukana, kuten myös lauantain pelin pienten vaivojen vuoksi väliin jättäneet Teemu Tainio ja Demba Savage. Boström on pohtinut erilaisia vaihtoehtoja hyökkäyspelin nopeuttamiseksi viime viikon kohtaamisesta, mutta ei paljastanut tiistaina koskevatko mahdolliset muutokset pelaajavalintoja vai taktisia muutoksia. Joka tapauksessa joukkue on ottanut opikseen Helsingin ottelusta ja yrittänyt löytää harjoituksissa uusia tapoja murtaa virolaisten puolustusmuuri.

Vaikka HJK joutuu pelaamaan tärkeän kamppailun vieraskentällä, se odottaa kannattajiensa löytävän paikoille sankoin joukoin ja tekevän tunnelmasta kotoisan. Omien kannattajien edessä pelaaminen antaa joukkueelle uutta virtaa ja auttaa heitä esiintymään arvoisellaan tavalla.

Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30.