Tilastoraportti: Olimpija liian vahva Klubille

Lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, sillä vieraskentältä Ljubljanasta kotiin tuomisina HJK:lla oli 3–0-häviö. Lisäksi pelikieltojen takia kotiottelusta olivat sivussa Mosa sekä Hannu Patronen.

Klubi sai ottelun ensimmäisen vaarallisen maalipaikan, kun Nikolai Alhon blokattu laukaus ottelun neljännellä minuutilla ajautui Riku Riskille, jonka sijoitus maalialueen rajalta meni kuitenkin ohi maalin. Seuraavat maalintekoyritykset loi vierasjoukkue, ja parinkymmenen peliminuutin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali, kun ensimmäisessä osaottelussa Klubia kahdesti kurittanut Issah Abass pääsi sijoittamaan pallon maaliin ohi Maksim Rudakovin.

Ensimmäisellä jaksolla maaleja ei enempää nähty. Toisen jakson alkuun joukkueet loivat maalintekoyrityksiä lähes tasatahtiin, mutta maaliin ei palloa saatu. Ottelupari alkoi ratketa viimeistään Daniel Avramovskin siirrettyä lähes maaliviivalta Olimpijan 2–0-johtoon ottelun 72:lla peliminuutilla. Hetkeä myöhemmin vieraat tekivät jo kolmannen maalinsa. No, itse asiassa Klubihan tuon maalin teki omiin Olimpijan Nik Kapunin lauottua pallon ensin maalipuihin, josta pallo kimposi Rafinhan jalkaan ja vieri omaan maaliin.

xG

Vaihdosta kentälle tullut Macauley Chrisantus kavensi lukemiksi 1–3 muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa ennen kuin Goran Brkić viimeisteli pilkulta Olimpijan 4–1-voittonumerot. Yhteistulos 7–1 Olimpijalle ei jättänyt epäselvyyttä siitä, kumpi otteluparissa oli parempi.

Torstain ottelun kuva näkyy hyvin yllä olevassa maaliodottamakuvaajassa. Maalintekoyritykset simuloituna HJK voittaisi ottelun vain noin kerran yhdeksästä ja Olimpija peräti lähes kolme kertaa neljästä.

HJK sai luotua ottelussa 11 maalintekoyritystä, Olimpija 15. Vain kerran aiemmin tällä kaudella HJK on luonut kotikentällään vähemmän maalintekoyrityksiä kuin vastustajansa. Tämä tapahtui huhtikuun KuPS-ottelussa, jossa HJK:lla oli yhdeksän maalintekoyritystä kuopiolaisten yhtätoista vastaan. Tuo ottelu päättyi KuPS:n 2–1-voittoon.

Klubin yhdestätoista maalintekoyrityksestä rangaistusalueen sisältä lähti kahdeksan. Maalia kohti maalintekoyrityksistä suuntautui kuitenkin vain yksi, Chrisantuksen maali. Eniten maalipaikkoja HJK-pelaajista syntyi Riskille, joka pääsi yrittämään maalintekoa neljästi. Olimpijan 15 laukauksesta boksin sisältä lähti yhdeksän, ja laukauksista kahdeksan meni maalia kohti.

HJK pääsi etenemään Olimpijan rangaistusalueelle 14 kertaa, Olimpija puolestaan 21 kertaa Klubin boksiin. Veikkausliigassa HJK on tällä kaudella päässyt vastustajan rangaistusalueelle ottelua kohden keskimäärin 20 kertaa, mikä on eniten sarjassa. Vertailun vuoksi esimerkiksi kotiottelussa BATE Borisovia vastaan HJK eteni BATE:n boksiin juuri 20 kertaa ja BATE HJK:n rangaistusalueelle vain 10 kertaa.

Ottelun pallonhallinta meni tasan 50–50. Pallo oli HJK:lla yhteensä tasan 29 minuutin ajan, Olimpijalla kolme sekuntia kauemmin. Ottelun ensimmäisellä puolituntisella pallonhallinta oli hienoisesti Klubilla, ottelun viimeisellä kolmekymppisellä puolestaan vierasjoukkueella. HJK syötti ottelussa 495 syöttöä, joista 86 % omille. Olimpijalla syöttöjä oli 539, jotka menivät 87-prosenttisesti perille.

Haetaan tilastodataa HJK vs NK Olimpija Ljubljana…