Tilastoraportti: Tehokas Honka vei voiton HJK:sta

HJK hävisi Mestaruussarjan toisessa ottelussaan Tapiolassa FC Hongalle maalein 3–1. Maalintekoyrityksiä Klubi sai luotua hyvän määrän, mutta niiden laatu jätti parantamisen varaa. Honka oli omissa maalipaikoissaan kliininen.

HJK on nyt hävinnyt molemmat mestaruussarjan ottelunsa, ensin KuPS:lle ja lauantaina Hongalle. Kaksi peräkkäistä häviötä on HJK:lle harvinaista, edellisen kerran Klubi on hävinnyt kaksi Veikkausliiga-ottelua putkeen syyskuussa 2016.

Maalintekoyrityksiä Klubi sai luotua Honkaa vastaan mukavasti, yhteensä 14. Keskimäärin tällä kaudella HJK on laukonut 11,9 kertaa ottelua kohden. Maalintekoyrityksistä kymmenen lähti rangaistusalueen ulkopuolelta, ja maalintekoyritykset lähtivät keskimäärin 22 metrin päästä Hongan maalista. Eli vaikka laukausten määrä oli riittävä, puuttui niistä tarvittava laatu.

Yksi Klubin kaukolaukauksista meni kuitenkin maaliin, kun ensimmäisellä jaksolla Kaan Kairisen vasurista lähtenyt veto upposi Tim Murrayn vartioiman maalin verkkoon. Tällä kaudella 40,4 % kaikista HJK:n maalintekoyrityksistä on lähtenyt boksin ulkopuolelta, vain Honka (37,6 %) ja FC Inter (40,2 %) ovat laukoneet suhteessa harvemmin rangaistusalueen ulkopuolelta (luvut eivät sisällä rangaistuspotkuja). Maaleja HJK on kauden 115:llä kuudentoista takaa lähteneellä maalintekoyrityksellään tehnyt kolme, joista Kairinen on vastannut kahdesta.

Hongalla maalintekoyrityksiä oli vain seitsemän, mutta ne menivät tappavalla tehokkuudella maaliin. Seitsemästä maalintekoyrityksestä kuusi lähti rangaistusalueen sisältä, mukaan lukien Hongan kaikki kolme maalia, ja kaksi maaleista syntyi aivan maalin edustalta.

Ottelun pallonhallinta meni HJK:lle 52-prosenttisesti. Syöttöjä HJK:lla oli 525, joista 86 % onnistui. Hyökkäyskolmanneksella Klubi syötti 183 kertaa, syötöistä 77 % onnistui. Rangaistusalueelle syötettiin 34 kertaa, ja syötöt menivät perille 56 prosentin tarkkuudella. Klubin yleisimmät syöttökombinaatiot oli Daniel O’Shaughnessyn ja Roni Peiposen sekä Nikolai Alhon ja Evans Mensahin välillä, molemmat parit syöttivät toisilleen 24 kertaa.

Hongalla syöttöjä oli 552, jotka menivät omille 87 prosentin tarkkuudella. Honka pääsi syöttämään omalle hyökkäyskolmannekselleen 196 kertaa (79 %) ja HJK:n rangaistusalueelle 29 kertaa (48 %). Hongan yleisin syöttökombinaatio oli Henri Aallon ja Lucas Kaufmannin välillä. He syöttivät toisilleen 50 syöttöä.

Keskimäärin HJK:n syötöt olivat 18,1 metrin pituisia ja Hongan 17,2 metriä. Hongan syötöt liikkuivat pelaajilta toiselle HJK:ta nopeammin, espoolaisilla oli keskimäärin 18,2 syöttöä jokaista pallonhallintaminuuttia kohden, kun Klubi syötti keskimäärin 15,9 syöttöä pallonhallintaminuuttia kohden. Koko kaudella HJK on syöttänyt keskimäärin 17,1 syöttöä per pallonhallintaminuutti.

Kaksinkamppailunsa HJK voitti 54-prosenttisesti. Eniten niitä oli Tim Väyrysellä, joka voitti 29 kaksinkamppailustansa 10. Klubin vahvimmat pelaajat kaksinkamppailuissa olivat William Parra, joka voitti omat kaksinkamppailunsa 82-prosenttisesti ja Peiponen, joka hoiti omat kaksinkamppailunsa 80 prosentin varmuudella.

Hongalta eniten kaksinkamppailuita oli Gideon Baahilla ja Konsta Rasimuksella, molemmilla 19. Baah voitti omista kaksinkamppailuistansa 68 % ja Rasimus 42 %.

Syötönkatkoja oli HJK-pelaajista eniten O’Shaughnessyllä, seitsemän, joista kaikki tapahtui HJK:n omalla kenttäpuoliskolla. Vastustajan kenttäpuoliskolla eniten syötönkatkoja oli Mensahilla, neljä.

Lähde: InStat