Tilastoraportti: VPS nappasi Klubilta viime hetken pisteen

VPS:n viime hetken kiri toi kotijoukkueelle tasapelin ottelussa, josta HJK näytti jo ottavan kauden kolmannen voittonsa. Loppuhetkien tasoitusmaalin myötä ottelusta molemmille kauden viidennet tasapelipisteet.

Tiistain ottelu Vaasassa oli hyvin HJK:n kontrollissa aina viimeiselle vartille asti. Klubi laukoi ahkerasti ja peli pyöri enimmäkseen vaasalaispäädyssä. Ottelun viimeisen 15 minuutin aikana VPS sai peliä haltuunsa, mitä toki auttoi Kaan Kairisen ja Eldersonin ulosajot.

VPS vs HJK - xG

HJK:lla oli ottelussa 22 maalintekoyritystä, mikä on toistaiseksi Klubin kauden korkein saldo. Maalintekoyrityksistä seitsemän meni vastustajan maalia kohti, ja rangaistusalueen sisältä laukauksia lähti 15. Useimmin maalipaikoissa oli Marco Bueno, joka laukoi seitsemän kertaa, niistä kaksi kohti maalia. Buenon maalintekoyrityksistä neljä syntyi puskemalla. HJK:n ainoasta maalista vastasi Lassi Lappalainen, jonka Kairinen vapautti murtavalla syötöllä maalintekoon ottelun 55:nnellä minuutilla. Eniten laukauspaikkoja Klubi-pelaajille tarjoili Sebastian Dahlström, joka antoi syötön viiteen maalintekoyritykseen.

VPS sai luotua seitsemän maalintekoyritystä, joista ei ainuttakaan ottelun ensimmäisellä jaksolla, ja maalintekoyrityksistä kuusi syntyi vasta ottelun viimeisen viidentoista minuutin aikana. Viimeisellä vartilla Klubi ei puolestaan laukonut kertaakaan. Vepsun parhaat maalintekoyritykset syntyivät aivan ottelun lopussa. Ottelun 88:nnella peliminuutilla Timi Lahti sai paikan rajaheiton jälkitilanteesta muutaman metrin päästä maaliviivasta, mutta laukaus osui Eldersonin käteen, seurauksena nigerialaispuolustajalle punainen kortti. Tilanteen jälkeisestä rangaistuspotkusta Jerry Voutilainen laukoi pallon ohi maalin. Lisäajan käydessä jo viimeisiä hetkiään pallo ajautui Hindrek Ojamaalle, joka viimeisteli loppunumeroiksi 1–1.

VPS vs HJK - Laukaukset ja syötöt -kuvaaja

Pallo liikkui ajoittain HJK-pelaajien jaloista kanssapelaajille varsin mukavasti. Vaikka syöttöjä oli kokonaisuudessaan kauden keskiarvoa vähemmän, yhteensä 558 (keskiarvo 638), oli syöttötempo kauden korkein. Klubi syötti Vepsua vastaan keskimäärin 18,9 syöttöä jokaista pallonhallintaminuuttia kohden, kun keskimäärin HJK on tällä kaudella syöttänyt 17,7 syöttöä per pallonhallintaminuutti.

HJK syötti 214 syöttöä eli 38,4 % kaikista syötöistään omalla hyökkäyskolmanneksellaan. Vain IFK Mariehamnia vastaan HJK on syöttänyt suhteellisesti suuremman osan syötöistään vastustajan puolustuskolmanneksella, 41,2 %, kauden keskiarvon ollessa 28,9 %. Eniten hyökkäyskolmanneksen syöttöjä oli Nikolai Alholla sekä Kairisella, molemmilla 31. Alho syötti ne 84-prosenttisesti omille, Kairinen 77-prosenttisesti.

Klubin syötöistä 7,0 % syötettiin VPS:n boksiin, mikä on kauden korkein lukema. HJK:n kauden kaikista syötöistä keskimäärin 5,1 % on syötetty vastustajien rangaistusalueelle. Kairinen jakeli syöttöjä boksiin HJK-pelaajista eniten, yhteensä 11, joista seitsemän tarkasti.

Pallonhallinta meni kokonaisuudessaan HJK:lle 55-prosenttisesti. Ennen ottelun viimeistä varttia pallonhallinta oli yli 60-prosenttisesti HJK:n, mutta viimeisen 15-minuuttisen vahva vaasalaishallinta (73 %) tasoitti lopullisia lukemia.

VPS vs HJK - Ohitukset ja kaksinkamppailut -kuvaaja

Lassi Lappalainen oli jälleen ahkeralla ohitustuulella ja yritti ohittaa VPS-puolustajia kuljettamalla yhdeksän kertaa jo toista ottelua putkeen. Lappalainen onnistui niissä viidesti.

Ottelun kaksinkamppailut käytiin tasaisesti, ja HJK voitti ne lopulta 51-prosenttisesti. Pääpallot menivät tasan 50-50 ja maassa käydyistä kaksinkamppailuista HJK voitti 51 %.

Lähde: InStat