Toni Koskela: ”Näytimme taas voittavalta joukkueelta”

Neljän upean osuman lisäksi yleisöä lämmitti Roope Riskin paluu.

Toni Koskela oli tyytyväinen toiseen puoliaikaan.

HJK vs FC Inter 4–1 (0–1)
6’ Noah Nurmi 0–1
54’ Aleksi Paananen 1–1
63’ Miro Tenho 2–1
83’ Tuomas Ollila 3–1
90’ Tuomas Ollila 4–1

Yleisömäärä: 4723

HJK palasi tyylikkäästi voittokantaan, kun FC Inter kaatui Bolt Arenalla lukemin 4–1. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, kun heikompaa avausjaksoa seurasi todella vakuuttava toinen puolikas. Kontrasti näiden välillä oli melkoinen.

Ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun FC Inter siirtyi kulmapotkusta johtoon jo kuudennella minuutilla. Klubi ei saanut pelistä kunnollista otetta pelistä ollenkaan, ja rikkonainen ensimmäinen jakso oli kauttaaltaan heikko suoritus kotijoukkueelta. Kokonaisuutta synkensi myös pakotettu vaihto, kun Pyry Soiri jouduttiin vaihtamaan Georgios Kanellopoulokseen.

– Peli alkoi todella huonosti, kun jouduimme tappiolle jo kuuden minuutin jälkeen. Pyryn (Soiri) vaihdon myötä jouduimme järjestelemään joukkuettamme uudelleen, mikä tietysti ottaa aina oman aikansa, että päästään uusiin rooleihin sisään. Kun lisäksi myös Lingman ja Peltola loukkaantuivat, avausjakso oli meiltä todella rikkonainen, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Tauko korjasi Klubin ongelmat, ja pelin kuva muuttui totaalisesti. Vaihdosta sisään tulleet Miro Tenho ja Perparim Hetemaj toivat kentälle aimo annoksen johtajuutta sekä kamppailuvoimaa, ja yhtäkkiä avausjaksolla kenttätapahtumia hallinnut Inter oli täysi vastaantulija.

– Toisella jaksolla saimme selkeyttä pelaamiseemme, ja tauolla kentälle tulleet pelaajat tulivat hyvin sisään. Miro (Tenho) voitti kaikki kaksinkamppailut, ja myös Perpa (Perparim Hetemaj) tuli hyvin mukaan peliin. Kaiken kaikkiaan todella tärkeä voitto kahden huonomman tuloksen jälkeen. Näytimme toisella jaksolla taas voittavalta joukkueelta.

Omat koirat purivat Interiä pahemman kerran, kun täksi kaudeksi Turusta Töölöön siirtynyt Aleksi Paananen laukoi tasoituksen, ja kaudella 2019 Interiä edustanut Tenho siirsi Klubin johtoon kulmapotkusta.

Inter ei maaleista enää toipunut, ja Klubi löi lisää vettä myllyyn. Ensin Tuomas Ollila liukui Kai Meriluodon laukoman pallon maaliviivalta Interin verkon perukoille, ja hetkeä myöhemmin sama mies latasi Klubin neljännen maalin – jälleen Meriluodon laukauksen paluupallosta.

Ottelun ehdottomiin kohokohtiin lukeutui upeiden maalien lisäksi Roope Riskin paluu. Hyökkääjä palasi tositoimiin tasan 11 kuukauden tauon jälkeen.

Loppuun nostettakoon vielä esiin debyyttinsä tehnyt Dejan Iliev. Itsevarmasti esiintynyt pohjoismakedonialainen avasi peliä hyvin ja kauhoi kaikki korkeat pallot Klubin boksissa vuorenvarmasti näppeihinsä. Interin maalille hän ei voinut mitään.

HJK tyrmäsi Interin toisen puoliajan neljällä maalilla. Katso kooste ottelusta.