Toni Koskela: ”Pelasimme johtoasemassa erittäin hyvin”

HJK haki arvokkaan voiton Vaasasta. Joukkueet kohtaavat uudelleen jo ensi viikolla.

VPS vs HJK 0–1 (0–0)
82’ Yevgeni Bashkirov 0–1 om.

HJK kaivoi väkisin voiton kauden ensimmäisestä vierasottelusta, kun VPS kaatui viime hetken maalilla lukemin 1–0. VPS onnistui tylsyttämään Klubin hyökkäyspelaamisen melko hyvin, mutta samalla sen oma hyökkäyspelaaminen jäi todella vaisuksi: laukaukset kirjattiin HJK:lle 13–3, eikä vaasalaisryhmä saanut ensimmäistäkään laukausta Klubin maalia kohti. Erityismaininnan ansaitsee HJK:n runsaslukuinen kannattajajoukko, joka piti meteliä koko 90-minuuttisen ajan.

VPS osoittautui jälleen nihkeäksi vastustajaksi. Viime kaudella vastaavassa ottelussa vaasalaisten puolustusmuuri kesti 79 minuuttia, tänään muutaman minuutin pidempään. Ylipäätään kahdessa viime kauden Vaasassa pelatussa keskinäisessä ottelussa nähtiin ainoastaan yksi maali.

Osaltaan Klubin pelaamista hidasti Lemonsoft Stadionin tekonurmi, joka oli jätetty kastelematta ottelumanuaalista huolimatta. Kuiva kenttä syö vauhtia pois pelistä, kun pallon syöttäminen ja kuljettaminen on hitaampaa. Ottelun intensiteetti ja laatu laskevat, ja samalla loukkaantumisriski kasvaa.

– Pelasimme toisen jakson alkua lukuun ottamatta ihan hyvän vieraspelin. Vaasa on vaikea paikka pelata, ja VPS on inhottava vastustaja: todella fyysinen ja vaarallinen erikoistilanteissa. Hoidimme ne kuitenkin yhtä erikoistilannetta ja keskitystä lukuun ottamatta todella hyvin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Ottelun kuva oli alusta loppuun saakka melko samanlainen. HJK hallitsi palloa ja pyrki murtautumaan tiiviin VPS-puolustuksen ohi, ja vaasalaisten pallonhallintajaksot olivat lyhyitä. Etenkin ensimmäisellä jaksolla pelin painopiste oli käytännössä koko ajan VPS:n puolustuskolmanneksella, mutta aivan A-luokan maalipaikkoja ei Klubi onnistunut luomaan, sillä viimeiset ratkaisut jäivät hieman vajaiksi.

HJK sai loistavan tilaisuuden siirtyä johtoon tunnin kohdalla, kun Topi Keskinen hankki Klubille rangaistuspotkun. Bojan Radulovic ei kuitenkaan onnistunut vielä siirtämään Klubia johtoon, vaan ratkaisua saatiin odottaa 82. minuutille saakka. Rangaistusalueelle nousseen Pyry Soirin syöttö yritti löytää tiensä Radulovicin jalkaan, mutta pallo kimposi VPS-puolustajasta verkon perukoille. Maalin jälkeen HJK pelasi kypsästi eikä antanut pienintäkään mahdollisuutta kotijoukkueen tasoitukselle.

– Pelasimme johtoasemassa erittäin hyvin. Siinä näkyi se, että olimme ottelun aikana pystyneet liikuttelemaan palloa tarpeeksi ja väsyttämään VPS:n – he olivat aika poikki lopussa. Liikutimme palloa fiksusti ja tapoimme sitä kautta viimeiset minuutit pois, totesi Koskela.

HJK ja VPS kohtaavat uudestaan jo tulevana keskiviikkona 19. huhtikuuta. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 18.