Torstaina ottelu Maarianhaminassa

HJK:n tiukka ottelutahti pitää joukkueen liikkeessä. Taistelu jatkuu jo torstaina, kun Klubi matkustaa Maarianhaminaan sarjan kärkikamppailuun. IFK Mariehamnin vahva vire on nostanut joukkueen jo neljännelle sijalle Veikkausliigassa, vain kolmen pisteen päähän sarjakärki HJK:sta. Helppoa reissua ei Klubilla tiedossa ole. IFK on voittanut kaksi edellistä peliään vakuuttavasti ja esiintynyt kuluneen kuukauden aikana muutenkin edukseen huolimatta Petteri Forsellin kärsimästä loukkaantumisesta. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström on pannut merkille vastustajan hyvät otteet, mutta kertoo joukkueen keskittyvän otteluun tavalliseen tapaansa.

– Meillä on suht tuoreessa muistissa pelimme heitä vastaan kotikentällä (0-0 päättynyt peli), jossa meillä oli vaikeuksia etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Annoimme liikaa aikaa ja tilaa, ja IFK pääsi vähän niskan päälle. Toisella puoliajalla saatiin peli vähän paremmin kontrolliin, joten molemmilla oli oikeastaan omat puoliaikansa silloin. Meiltä se ei kuitenkaan ollut kovinkaan hyvä peli. IFK Mariehamn on nyt voittanut pari peliä putkeen ja ollut niissä oikein hyvä. Tosi tiukka ottelu on tiedossa, pohti Boström.

Maanantain tasapeliin päättyneestä kotiottelusta Jaroa vastaan jäi HJK:lle käteen hyvää ja huonoa. Tulos ei vastannut toiveita, mutta peliesitys oli varsin vahva, ja vain huono viimeistely ja vastustajan maalivahdin unelmapeli estivät voiton. Nyt voitto tarvittaisiin, jotta paikka sarjakärjessä säilyisi. IFK:n nousukiidossa tärkeää osaa on näytellyt jamaikalaiskärki Dever Orgill, joka johtaa Veikkausliigan maalipörssiä kahdeksalla osumallaan. Myös joukkueen brassitaituri Diego Assis on väläytellyt kauden mittaan osaamistaan. HJK:n täytyy siis pysyä maalinteon lisäksi valppaana puolustuspelaamisessaan.

– Varmaan vähän erilainen kohtaaminen tulee kuin viimeksi Helsingissä. Me olemme vieraissa pelanneet vähän suoraviivaisemmin kuin kotona, joka osittain johtuu siitä että vastustajat tulevat tänne usein puolustamaan enemmän. Kotonaan kaikki haluavat olla aktiivisempia, joka ehkä avaa peliä enemmän, uskoi Boström.

Ottelun avauspotku potkaistaan Maarianhaminassa kello 18.30.