Tuomas Ollila rokotti vanhaa seuraansa kahdesti – Klubi antoi Ilvekselle lumipesun

Bolt Arenalla pelattiin haastavissa olosuhteissa, kun HJK kaatoi Ilveksen treenipelissä maalein 3-1.

Tuomas Ollila - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Tuomas Ollila iski kaksi maalia vanhaa seuraansa vastaan.

Klubin kotipeli talvikauden aikana on ollut lähes varma merkki lumisateesta. Bolt Arenalla pelattiin sankasta lumisateesta huolimatta vauhdikas futispeli. Klubi palasi voittokantaan, kun Ilves kaatui 3-1-lukemin.

242 katsojaa saapui nauttimaan viileästä talvisäästä lauantaina. Kentänhoitajat saivat tehdä jälleen täyden työn, että kenttä saatiin pelattavaan kuntoon. Lumisade oli kuitenkin sen verran sankkaa, että ottelun molemmat puoliajat pelattiin vain noin 40 minuutin pituisina.

– Puoliaikojen alussa on aina aika kylmä, mutta sitten lämpiää ja ei sitä sitten enää huomaakaan. Se pieni hetki alusta pitää taistella, että kestää kylmää. Sitten helpottaa, kahden maalin mies Tuomas Ollila kertoi HJK TV:n haastattelussa.

Tuomas Ollilan maalitahti jatkuu kuumana arktisesta talvisäästä huolimatta. Katso haastattelu!

Avauspuoliskolla Klubi teki kaksi komeaa maalia. Jo viidennellä minuutilla Ollila ohjasi Santeri Hostikan hyvästä tarjoilusta lukemiksi 1-0. Bojan Radulovic viimeisteli varmasti maalin edustalta Klubin 2-0-johdossa tauolle. Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Ollila iski vielä toisella puoliajalla iltapäivän toisen osumansa pilkulta.

– Alku oli meiltä hyvä. Sitten alkoi tulla lunta enemmän ja peli meni vähän sekavaksi molemmilta. Ei tuossa ole helppoa pelata, kun kengänpohjat ovat lumessa, on liukasta ja ei näy oikein viivoja. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen meidän peliin, Ollila kommentoi.

Ilves sai vielä kavennuksen aikaiseksi, kun Lauri Ala-Myllymäki viimeisteli pilkulta pallon varmasti ohi Dejan Ilievin.

Kaiken kaikkiaan HJK jatkoi vahvaa talvivirettään. Ilves oli pitkälti koko ottelun ajan ottavana osapuolena.

HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
HJK tuuletti kolmesti Ilvestä vastaan.

HJK:n puolustuslinjassa Aapo Halme pelasi ensimmäiset minuutit sitten AS Roma -kotipelin. Myös kapteeni Miro Tenho pelasi ensimmäistä kertaa talven aikana avauskokoonpanossa. Topparien takana Dejan Iliev pyrki pitämään itsensä lämpimänä.

Klubi aloitti pelin selkeällä 4-4-2-muodolla. Laidoilla riitti hyökkäysvoimaa, kun laitapakkeina aloittivat oikealla Pyry Soiri ja vasemmalla Ollila. Pykälää ylempänä kirmasivat oikealla Maksim Stjopin ja vasemmalla Santeri Hostikka.

Keskustassa peliä rytmittivät Matti Peltola ja Georgios Kanellopoulos. Hyökkääjäparina aloittivat Kai Meriluoto ja Bojan Radulovic.

HJK sai otteluun vahvan alun. Ilveksestä Klubiin täksi kaudeksi siirtynyt Ollila vei Klubin 1-0-johtoon jo viidennellä peliminuutilla komean hyökkäyksen päätteeksi.

Viimeksi AS Romaa vastaan pelannut toppari Aapo Halme avasi peliä alhaalta Ollilalle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pallon laidalle vauhtiin Santeri Hostikalle. Hostikka eteni pallon kanssa boksiin ja tarjoili takaisin Ollilalle, joka jatkoi suoraan syötöstä oikealla jalallaan pallon ohi Ilves-vahti Otso Virtasen. Ollilan ohjaus otti vielä pienen kimmokkeen Ilveksen puolustajasta.

Kympin kohdalla Ilvekselle aukesi hyvä tekopaikka. Iliev lähti rohkeasti palloa vastaan kauas maaliltaan ja James Ngor ujuti pallon Ilievin jalkojen välistä. Edessä häämötti jo tyhjä maali, mutta viime hetkillä Halme ehti erinomaisella liukutaklauksella vedon eteen.

Vasemmalla laidalla päivystänyt Hostikka oli aktiivinen laukomaan avauspuoliskolla. Virtanen ja Ilveksen puolustus selvittivät kuitenkin nipin napin Hostikan maalintekoyritykset.

HJK pääsi lopulta tauolle kahden maalin johdossa. Meriluoto ja Hostikka pelasivat hyvin yhteen. Meriluoto syötti tempokuljetuksen päätteeksi juuri oikea-aikaisesti Hostikalle, joka sai hyvällä ensimmäisellä kosketuksella pallon mukanaan vaara-alueelle boksiin. Toisella kosketuksella lähti tarjoilu keskustaan Bojanille, joka viimeisteli varmasti.

Bojan Radulovic, Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Hostikka tarjoili ja Bojan viimeisteli Klubin 2-0-osuman.

Tauolle mentiin jo hieman etuajassa. Kenttä oli sen verran luminen, että kentänhoitajat pääsivät työn touhuun etuajassa.

HJK teki kaksi vaihtoa tauolla. Kentän jättivät Soiri sekä Halme. Tilalle tuli 142 pelin verran kokemusta A-maajoukkueesta, kun Joona Toivio ja Jukka Raitala ottivat paikkansa puolustuslinjasta. Toivio otti tutun paikkansa oikeana topparina ja Raitala tuli tällä kertaa oikean laitapuolustajan tontille.

Toinen puoliaika kulki samanlaisella käsikirjoituksella kuin ensimmäinenkin. HJK hallitsi pelitapahtumia melko selkeästi. Ilves puolusti tiiviinä, mutta hyökkäyspelaaminen oli melko ponnetonta.

Vajaan tunnin kohdalla HJK:lle vihellettiin rangaistuspotku. Peltola pääsi laukomaan boksin ulkopuolelta kulmapotkun jatkotilanteesta. Vedon eteen liukui Ala-Myllymäki, mutta pallo osui maissa liukunutta Ala-Myllymäkeä käteen.

Rankkaria asettui laukomaan jo kertaalleen onnistunut Ollila, jonka viimeistely oli varma sijoitus vasempaan alanurkkaan Virtasen aavistiaessa väärään kulmaan.

Osuman jälkeen Klubi suoritti kolme pelaajavaihtoa. Työnsä olivat tehneet Kanellopoulos, Peltola sekä Tenho. Keskikentän keskustan ottivat haltuun Atom Tanaka sekä Niilo Kujasalo. Topparin tontille saapui talvikauden aikana paljon vastuusta saanut Oliver Pettersson.

Vajaa kymppi myöhemmin HJK teki viimeiset vaihtonsa. HJK Klubi 04 voitti aiemmin lauantaina Ilveksen kakkosjoukkueen Liam Möllerin, 18, osumalla maalein 1-0. Nuorella miehellä riitti vielä virtaa, ja peliaikaa tuli vielä ykkösjoukkueidenkin kohtaamisessa.

Liam Möllerillä oli hieman erilaisempi kahden ottelun lauantaipäivä. Katso haastattelu!

– Pelasin HJK Klubi 04:n pelissä 65 minuuttia. Kun tulin vaihtoon vaihdoin kamat, safkasin nopeasti ja sitten lähdin pelaamaan Ilvestä vastaan. Klubi 04:n pelin jälkeen jalat olivat vähän väsyneet. Piti vähän lämmitellä, että sain jalat teräväksi. Sitten kun pääsin kentälle liigapelissä, niin ei tuntunut enää missään. Olisin voinut pelata vaikka lisääkin, Möller kertoi matsin jälkeen iltapäivästään.

Möller otti Hostikan paikan vasemmalla laidalla. Lisäksi Bojan tuli vaihdon puolelle ja SJK:ta vastaan ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen mukana pelannut Ville Vuorinen tuli oikealle laidalle.

Kai Meriluoto - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Kai Meriluoto sai vyölleen täydet minuutit vahoja pelikavereitaan vastaan.

Samalla HJK muutti hieman hyökkäysmuotoaan. Stjopin otti paikan selkeämpänä kymppinä ja kärjessä jatkoi yksinään Meriluoto.

Ilves pääsi vielä kaventamaan 77. minuutilla. Ilveksen Djair Parfitt-Williams yritti pelata boksin sisällä keskustaan. Toivio liukui keskityksen eteen, mutta pallo osui topparin käteen ja tuomiona rankkari. Ala-Myllymäki sijoitti varmasti pallon maaliin.

Enempää ei lauantaina maaleja nähty. Arktisten olosuhteiden takia ottelu päättyi jo 85. minuutilla. Klubi palasi SJK-tappion jälkeen takaisin voittojen tielle. Seuraavan kerran Klubi on tositoimissa ensi lauantaina 18.3., kun KuPS saapuu Boltille vieraaksi Liigacupin välierässä.