Uusi yritys kahden viikon päästä

Glasgow’n suurseura Celtic eteni jatkoon Mestareiden liigan karsinnoissa, kun HJK ei onnistunut yllätyksessä.

Lähellä se kuitenkin oli, ainakin pitkälle toiselle jaksolle.

Vasta vierailija Celticin 67. minuutin 0-1 -osuma käänsi pelin. Charlie Mulgrew löysi keskityksellään Joe Ledleyn, joka pääsi ohjaamaan pallon maaliin rinnallaan taka-alueelta. Viimeinen niitti oli Giorgos Samarasin 0-2 -maali 86. minuutilla.

HJK oli pelissä täysin mukana aina 67. minuutille. Ensimmäisellä jaksolla Celtic ei yrittänyt hakea huippuvaarallisia hyökkäyksiä, vaan tyytyi pitämään palloa useampaan otteeseen hyökkäyspäässä ilman suurta hinkua maalille. HJK puolestaan yritti kovaa, ja saikin jo avausjaksolla pari hyvää paikkaa. Yksi niistä aukeni Demba Savagelle, joka ei kuitenkaan saanut keskitykseen aikaiseksi kunnon laukausta. Myös Mika Väyrysellä oli hyvä paikka avausjaksolla.

HJK:n paras vaihe ottelussa sattui toisen jakson alkuun, samoin kuin viikko sitten vieraissa. Joel Pohjanpalo rakensi laukaisupaikan Sebastian Sorsalle, mutta laitapuolustajan alanurkkaan kohdistunut veto muutti hieman suuntaa puolustajasta ja suhahti vähän ohi. Toppari Mathias Lindström pääsi myös puskupaikkaan pian perään, mutta pusku suuntautui päin maalivahti Fraser Forsteria.

67. minuutilla tullut Celticin johtomaali tarkoitti sitä, että HJK:n olisi pitänyt iskeä kaksi päästäkseen jatkoajalle. Samarasin sijoitus puolestaan olisi vaatinut jo neljää HJK:lta.

Päävalmentaja Muurinen myönsi Celticin vahvuuden.

– Olimme pelissä erittäin hyvin mukana tunnin paikkeille. Olisimme voineet tehdä niistä omista paikoistamme maalit, jolloin peli olisi ollut ihan erilainen. Tänään ei onnistunut, ja kun vastassa on Celticin tasoinen joukkue, joka laukoi omista paikoistaan paremmalla teholla sisään, on vastustajan paremmuus myönnettävä, niukkasanainen päävalmentaja totesi.

Hän kuitenkin oli ylpeä oman joukkueensa taisteluilmeestä. HJK yritti ja teki kaikkensa, mutta keskiviikkoillassa 10 269 katsojan kannustuksesta huolimatta yllätys jäi tekemättä. Edes Victor Wanayaman punainen kortti 0-1 -tilanteessa ei auttanut.

HJK:lle tulee vielä uusi mahdollisuus lohkopaikkaan, kun joukkue siirtyy pelaamaan Eurooppa-liigan play-off vaiheeseen.

Perjantaina arvottavan otteluparin voittajalle on tarjolla paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Unelma siis elää. Kahden viikon päästä alkava ottelupari arvotaan nyt perjantaina Sveitsin Nyonissa.

HJK-Celtic FC 0-2 (0-0) agg. 1-4.