Vierastasapeli Vaasassa – taas askeleen lähempänä mestaruutta

HJK otti maanantaina Vaasassa jälleen askeleen kohti Suomen mestaruuden uusimista, mutta ei kyennyt vielä sinetöimään sijoitustaan sarjan kärjessä. Vierasvoitto VPS:stä olisi vienyt Klubin saavuttamattomiin sarjan kärjessä, mutta 1-1 -lopputulos tarkoittaa, että FC Honka voi vielä teoreettisesti ohittaa HJK:n taulukossa. Siihen vaadittaisiin kuitenkin pieni ihme, sillä HJK kruunataan mestariksi mikäli se nappaa yhdenkin pisteen jäljellä olevista kolmesta ottelustaan. Maanantain ottelu VPS:ää vastaan osoittautui odotetun vaikeaksi. Pronssimitaleissa kiinni roikkuvat vaasalaiset siirtyivät jo 1-0 -johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Robin Lodin kauden seitsemäs osuma toi Klubin tasoihin ja riitti jatkamaan nyt 17 ottelun pituista tappiotonta putkea Veikkausliigassa.

• Aikamoista päästä päähän juoksemista molemmin puolin. Emme varsinkaan toisella puoliajalla ehkä ihan päässeet tasollemme. Toisaalta tiesimme, että tulossa on kova ja että tämä on vaikea paikka. Otimme kuitenkin taas pisteen mukaan ja olemme taas askeleen lähempänä mestaruutta. Siltä osin mielestäni hyvä, summasi päävalmentaja Sixten Boström.

Ottelu alkoi HJK:n vahvalla painostuksella. VPS:llä oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan Klubin painaessa päälle. Sitten, lähes ensimmäisestä hyökkäyksestään, kotijoukkue olikin yhtäkkiä johdossa. Sebastian Strandvall pääsi antamaan matalan keskityksen oikealta laidalta ja VPS:n kärjessä aloittanut Tomi Ameobi jatkoi sen ensimmäisellä kosketuksella ohi Ville Wallénin. HJK ei kuitenkaan jäänyt vaikeroimaan, vaan ryöpytti lisää hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia. Vähän puolen tunnin pelin jälkeen kärsivällisyys palkittiin. Erfan Zeneli harhautteli itsensä laidalla irti puolustajasta ja pelasi pallon takaviistoon Lodille, joka pamautti pallon vasurillaan verkon perukoille. Mikael Forssell oli viedä HJK:n johtoon vielä puoliajan lopuksi päästyään nokikkain maalivahti Henri Sillanpään kanssa, mutta kokenut Sillanpää venyi pallon tielle ja tauolle mentiin tasalukemissa.

• Kummallakin oli omat paikkansa tehdä se toinen maali. Meille tuli vähän loukkaantumisia ennen ottelua ja sen aikana, jouduimme tekemään muutoksia ja se varmasti vähän vaikutti meidän pelaamiseemme. Lisäksi tiivis pelitahti varmaan verotti oman osansa. 1-1 oli ehkä aika oikeutettu lopputulos, laskeskeli Boström.

Avauskokoonpanoon merkattu Rasmus Schüller jätti ottelun väliin alkuverryttelyssä pohkeessaan huomaamansa kivun vuoksi. Erfan Zeneli ja Valtteri Moren saivat ottelussa molemmat pienen tällin ja vaihdettiin pois kentältä. Lisäksi Teemu Tainio jäi pois kokoonpanosta harjoituksissa saamansa pienen vamman vuoksi.

Maalipaikat olivat kortilla toisella puoliajalla. HJK:n paras paikka aukeni Forssellille, joka pääsi Lodin oivaltavasta syötöstä kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta ei kyennyt ohjaamaan palloa ohi maaliltaan vastaan tulleen Sillanpään. VPS yritti luoda lopussa painetta hyökkäämällä suoraviivaisesti pitkillä palloilla puolustuslinjan selustaan, mutta Klubin topparit pitivät kotijoukkueen hyökkääjät poissa pahanteosta ja ottelu päättyi pistejakoon.

HJK:n seuraava mahdollisuus varmistaa mestaruus on sunnuntaina, kun RoPS saapuu vierailemaan Sonera Stadiumilla. Ottelu alkaa kello 16.00, osta lippusi ennakkoon ja saavu katsomaan juhliiko Klubi 26. Suomen mestaruuttaan!