Voitto ja jäähyväiset – Mestaruus sinettiä vailla

Hallitseva mestari HJK näytti mestarin elkeitä maanantain kun se kaatoi lopulta FC Lahden lukemin 2-0. HJK:n maaleista vastasivat Berat Sadik rangaistuspotkusta 54. minuutilla ja Demba Savage Mika Väyrysen keskityksestä 84. minuutilla.

HJK:n voitto Lahdesta ja Interin ja TPS:n 0-0 -tasapeli maanantaina kasvattaa HJK:n ja Interin eron kolmeen pisteeseen. HJK:lla on Interiä parempi maaliero (9 maalia), joten helsinkiläisten neljäs perättäinen mestaruus on äärimmäisen lähellä kun liigan päätöskierros pelataan ensi viikon lauantaina.

• Luotan omiini, enkä usko romahdukseen. Mestaruus on sinettiä vailla, ja lähdemme hakemaan sen varmistamista kovalla asenteella lauantaina, miettii HJK-päävalmentaja Antti Muurinen.

Päävalmentaja antoi kehut Lahdelle maanantaisesta esityksestä.

• He tekivät meidän pallollisen pelaamisemme erittäin vaikeaksi, varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Heidän prässinsä oli aggressiivista.

Ottelun alussa kumpikin joukkue pelasi kovin hermostuneesti. HJK:n panokset olivat tiedossa. Lahti sai ottelun avausjaksolla hyviä paikkoja, mutta HJK-maalivahti Ville Wallén nappasi useita loistopelastuksia. Erityisesti Lahti-hyökkääjä Ariel pääsi pariin kertaan vaarallisiin paikkoihin.

HJK-hyökkääjistä Joel Pohjanpalo oli pirteällä pelipäällä. Nuorukainen vei Lahti-puolustusta useaan otteeseen, mutta joukkue ei saanut palloa tarpeeksi maltilla pelattua maalintekosektroille. Yksi parhaimmista paikoista tuli avausjakson loppun, kun Erfan Zeneli laukoi vapaapotkun aivan 16-alueen rajalta, mutta joutui toteamaan myös Lahti-maalivahti Viktor Sentzpeterillä olevan hyvä iltavire.

Toisella jaksolla HJK nappasi johdon kymmenen minuutin pelin jälkeen. Erittäin pirteästi jälleen pelannut Demba Savage kikkaili rangaistusalueen sisällä, joutui kaadetuksi, ja ottelun erotuomari Petteri Kari ei epäröinyt. Pallo pilkulle, josta Berat Sadik iski ottelun avausosuman 54. minuutilla.

Avausmaalin jälkeen pelissä mentiin haipakkaa päädystä toiseen. Lahden parhaimmista paikoista vastasi hiljalleen lämmennyt Rafael, mutta aina Wallén venyi pallon tielle. Lahden nostaessa pakkaansa, avautui HJK:lle enemmän ja enemmän tilaa. Lopullinen niitti tuli 84. minuutilla: Pohjanpalo taituroi pallon Mika Väyryselle oikeaan laitaan, josta tämän keskitys löysi takatolpalta Demba Savagen. Savage laukoi pallon suoraan ilmasta verkkoon ja vei HJK:n 2-0 -voittoon.

• Jätkät pysyivät maltillisina läpi ottelun ja saimme hyvästä taistelusta oikean palkinnon, Muurinen mietti.

Hänelle ottelulla oli merkitystä monella tapaa, sillä kotipeli jää hänen viimeisekseen HJK:n peräsimessä. Kun loppuvihellys soi ja tulos kuultiin myös Turusta (0-0), pääsi Muurinen jättämään rauhalliset jäähyväisensä kotiyleisölle.

• Peli pelattiin ja siinä kävi miten kävi. Hieno tulos, mutta tunnelma, joka Soneralle tuli loppuvihellyksen jälkeen oli ikimuistoinen.

HJK-kapteenit Ville Wallén ja Rami Hakanpää nostivat Muurisen kultatuoliin ja veivät HJK-fanien eteen. Fanit jättivät laulaen jäähyväisensä HJK:n kolmeen – ja oikeastaan neljänteen – perättäiseen mestaruuteen luotsanneelle valmentajalle.

• Maaliero on tällä hetkellä meidän mestaruuden avain, mutta lauantaina lähdemme Jyväskylään viemään kausi arvoiseensa päätökseen.

Inter kohtaa päätöskierroksella Hongan Tapiolassa, jossa en pitäisi venyä maalijuhliin. Samalla HJK:n pitäisi hävitä Jyväksylässä JJK:lle rökälenumeroin. HJK:n joukkue pursuaa nyt senlaatuista itseluottamusta, että romahdukseen ei usko juuri kukaan.

Päätöskierros pelataan siis lauantaina jo klo 14.00.

HJK-FC Lahti 2-0 (0-0)
54′ Sadik rp.
84′ Savage (Väyrynen)