Vuoden toistaiseksi suurin jalkapallopäivä on tänään

Mestareiden liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäistä osaottelua tänään isännöivä HJK valmistautui tiistaina suureen päivään rauhallisilla mielin.
– Tunnelma joukkueessa on todella hyvä. Jätkät ovat keskittyneitä ja innostuneita, mutta kuitenkin rauhallisia. Vastustajan tärkeimmät ominaisuudet ja taktiset asiat on käyty tarpeeksi tarkasti läpi, mutta me kuitenkin lähdemme pelaamaan omilla aseilla, HJK-hyökkääjä Berat Sadik vakuutti tiistaina.
– Tiedämme, että vastustaja on yksi Balkanin kovimmista joukkueista, mutta meillä ei ole mitään syytä lähteä perääntymään. Meidän on tärkeä pysyä rohkeana alusta loppuun.
Pieni vilkaisu Dinamo Zagrebin edellisiin kausiin kertoo paljon. Joukkue on yltänyt Kroatian mestaruuteen peräti kuudesti peräkkäin. UEFA Eurooppa-liigan lohkovaiheessa joukkue on taistellut kahdesti perättäin.
Nyky-Dinamo on vahva sekoitus kansainvälisiä kokeneita huippuja sekä nuoria kroatialaislupauksia, joita yhdistetään säännöllisesti Euroopan jättiseurojen siirtolistalle.
Mutta monta asiaa tuo uskoa Suomen mestarille.
– Dinamo on aloittanut oman sarjakautensa vasta viime lauantaina, kun meillä sarja on jo yli puolivälin. Pitää myös muistaa, ettei nämä kesän europelit ole meille ensimmäisiä tänä vuonna, vaan kokemusta Balkanin alueen joukkueista on tullut jo keväällä Pietarissa pelatussa turnauksessa, ajattelee HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen.
– Uskoa pitää olla.
Tiistaina normaalisti harjoitellut Jari Litmanen on Sadikin kanssa samoilla linjoilla.
– Pelirohkeus tulee olemaan meille yksi tärkeimpiä seikkoja ottelussa. Meillä ei ole tässä mitään hävittävää, vaan näen Dinamo-ottelun meille erittäin hyvänä haasteena. Pelissä pitää onnistua niin joukkueena kuin yksilötasollakin.
Omasta pelikunnostaan Litti oli niukkasanainen.
– Pelikunto ei ole ihan sataprosenttinen, mutta olen huomenna mukana ja valmis sellaiseen rooliin, johon tarvitaan. Avauksessa en ole, mutta valmis pelaamaan kun valmennusjohto niin päättää.
Mestareiden liigan 3. karsintakierroksen 1. osaottelu
HJK-Dinamo Zagreb
Ke 27.7. klo 19.00
Sonera Stadium