Joonas Rantasen terveiset Klubiyhteisölle

Pelaamme kauden viimeisen ottelun tulevana sunnuntaina kotikentällämme Telia 5G Arenalla. Matsin päätteeksi saamme kultaiset mitalit ja pääsemme nostamaan mestaruuspokaalin ilmaan. Ottelu on samalla viimeinen minulle joukkueen päävalmentajana. Pelaajia ja joukkuetta tulen kiittämään henkilökohtaisesti, mutta myös seurayhteisö ansaitsee kiitoksen kuluneista kausista.

Aloitin joukkueen päävalmentajana kesäkuussa 2016. Tämä oli minulle askel tuntemattomaan, sillä aiemmin olin toiminut pääasiassa nuorempien junioreiden valmentajana. Vaikka sattumalla oli oma osuutensa joukkueen valmentajana aloittamisessa, on jälkikäteen helppo todeta päätöksen olleen yksi elämäni parhaista. Jo ensimmäisten kuukausien aikana minulle syntyi vahva henkilökohtainen side joukkueeseen, mistä saa kiittää pelaajien sitoutumista ja motivaatiota toimintaa kohtaan. Sama sitoutumisen taso on säilynyt koko tämän ajan ja vaikuttanut myös itseeni: on hieno tunne antaa itsestään paras mahdollinen tietäen, että ympärillä olevat ihmiset tekevät samoin.

Kuten tiedämme, tulokset ovat parantuneet vuosi vuodelta. Tulosten takaa löytyy lukematon määrä työtunteja ja tekoja laajalla rintamalla. Valmentajat, pelaajat ja koko joukkue on tehnyt työtä sen eteen, että kehitymme ja tulemme joka päivä paremmaksi, kuin mitä eilen olimme. Seuratasolla toiminta on muuttunut ammattimaisemmaksi vuosi vuodelta. Aloittaessani joukkueessa valmennus- ja taustatiimissä oli yhteensä kuusi oto-pohjaista henkilöä. Tällä hetkellä määrä on kymmenen, joista osa työskentelee päätoimisina seurassa. Olen saanut toimia ihmisten kanssa, jotka laittavat itsensä likoon päivästä ja viikosta toiseen. Olosuhteet ja ympäristö, jossa toimimme, ovat kehittyneet erinomaisiksi. Seura onkin vuosien aikana tehnyt panostuksia, jotka näkyvät päivittäisessä arjessa ja mahdollistavat kehittymisen.

Näen pelipäivänä katsomossa samoja kasvoja kuin edellisessä ottelussa. Ja sitä edellisessä. Tutut lakanat osuvat myös silmään. Kun pelaamme, teemme maalin tai voitamme ottelun, kuulen yleisön elävän meidän mukana. Tuttu hymni saattelee joukkueen kentälle kotipeleissä ja maalilaulu kertoo, että hyökkäys on jälleen päättynyt onnistumiseen. Telia 5G Arena on kotimme ja ihmiset, jotka elävät mukanamme antavat joukkueelle voimaa ja merkitystä. On vain yksi Klubi.

Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että olen saanut olla osa tätä tarinaa. Onnistua ja epäonnistua, kasvaa ja kehittyä yhdessä muiden kanssa. Erityisen onnellinen ja kiitollinen olen ihmisistä ja kohtaamisista, joita matkalle mahtuu lukematon määrä. Hyvä toiminta säilyy ja ympäristö kehittyy, vaikka ihmiset vaihtuvat. Tarina ei pääty tähän, on vain aika aloittaa uusi kappale. Jonne Kunnas on oikea ihminen viemään joukkueen seuraavalle tasolle niin kotimaan kentillä kuin Mestareiden Liigassa.

Sunnuntaina on ilon aika. Sunnuntaina juhlimme 14 vuoden tauon jälkeen Suomen mestaruutta, kotikentällämme. Nähdään siellä!

Kiittäen,
Jope