Annika Laihanen siirtyy Klubiin

Ilveksen maalilla vakuuttavasti torjunut Annika Laihanen siirtyy Klubiin.

Annika Laihanen - HJK Helsinki

Ilves-kasvatti Annika Laihanen aloitti pääsarjauransa jo vuonna 2017. Lupaava 21-vuotias maalivahti on ehtinyt kartuttaa myös kokemusta myös ulkomailta pelatessaan 2019–2020 University of Illinoisissa. Klubiin hän siirtyy vuoden sopimuksella, johon sisältyy myös optio kaudesta 2022.

Viime kaudeksi Ilvekseen palannut Laihanen esiintyi vakuuttavasti koko kauden torjuen 12 ottelussa. Laihasen uralle on mahtunut yhteensä jo 54 torjuttua Suomen pääsarjaottelua. Hän on ollut myös säännöllisesti mukana ikäluokkiensa maajoukkueissa. Kuluneella kaudella Laihanen valittiin myös U23-maajoukkueeseen.

– Annika sopii erinomaisesti sekä pelaajana että persoonana joukkueeseemme. Hän on jo liigassa kokenut maalivahti, jolla uraa takana myös ulkomailla. Uskon, että hän pystyy tuomaan paljon lisää tapaan, jolla pelaamme sekä kehittymään itse vielä entisestään pelaajana, päävalmentaja Jonne Kunnas kertaa.

Annika tähyää urallaan korkealle, ja HJK valikoitui seuraavaksi askeleeksi juuri ammattimaisuuden vuoksi.

– HJK tuntui oikealta ratkaisulta, sillä kaikki pelaajat täällä ovat todella tavoitteellisia, mikä ajaa omaa kehitystä eteenpäin. HJK on todella ammattimainen ympäristö kehittyä ja tarjoaa hyvät olosuhteet treeneissä sekä omalla ajalla harjoitteluun, Laihanen summaa päätökseensä vaikuttaneita tekijöitä ja jatkaa:

– Tavoittelen tulevalla kaudella mahdollisimman paljon peliaikaa ja haluan viedä omaa kehitystäni eteenpäin ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään. Maajoukkuekokemukset ovat tuoneet omaan arkeeni drivia ja haluan kehittyä parhaaksi vesioksi itsestäni ja tavoitella jonain päivänä paikkaa Helmareissa, Laihanen päättää.

Tervetuloa Klubiin Annika!