Elli-Noora Kainulainen siirtyy Klubiin

HJK on solminut pelaajasopimuksen Helsingin Palloseurasta siirtyvän Elli-Noora Kainulaisen kanssa. Kainulaisen sopimus kattaa kauden 2024. Sopimukseen sisältyy seuran optio kaudesta 2025. 

Elli-Noora Kainulainen - HJK Naiset

Elli-Noora Kainulainen (s.2000) on monipuolinen laitapelaaja, joka teki vaikutuksen viime kaudella pelatessaan HPS:ssa. Kansallisessa Liigassa hän esiintyi avauskokoonpanossa 22 kertaa ja onnistui viimeistelemään peräti 9 maalia.

Kainulainen on pelannut Kansallista liigaa PK-35 Vantaassa vuonna 2018, sekä TiPS:ssä kolmen kauden ajan vuosina 2019-2021. Kainulaisella on kokemusta myös Yhdysvaltojen yliopistosarjasta. Hän pelasi Florida International Universityssä ennen HPS:ään siirtymistä.

Lisäksi hän edusti Suomen U23-maajoukkuetta tänä vuonna ja teki kolme maalia Liechtensteinia vastaan syksyllä.

Päävalmentaja Arttu Heinonen uskoo Kainulaisen olevan erinomainen lisä joukkueeseen, ja tuovan hyvää energiaa joukkueen pelaamiseen.

– Tarkkailimme Elli-Nooraa koko kauden ajan ja vakuutuimme hänen suorittamisestaan läpi kauden. “Kirppu” on erittäin dynaaminen ja omaa hyvät fyysiset ominaisuudet pelata meidän näköistä jalkapalloa. Hän on monikäyttöinen meidän kentän täyttöjen osalta. Hän pystyy viimeistelemään laadukkaasti molemmilla jaloilla, sekä luomaan uhkaa omalla liikkumisella vastustajan boksiin hyville maalintekosektoreille. Odotan innolla hänen saapumistaan Klubiin ja liittyvän joukkueen mukaan, Heinonen avaa.

Myös Kainulainen on erittäin tyytyväinen siirtoon ja odottaa innolla tulevaa kautta.

– Klubilla on joka vuosi mestaruudesta taisteleva ja laadukas joukkue. Klubi tarjoaa pelaajalle myös ammattimaisen ympäristön harjoitella ja kehittyä. Odotan ensi kaudelta paljon kovia treenejä ja pelejä sekä kehitystä pelaajana ja joukkueena. Ensi kauden tavoitteena on olla isossa roolissa joukkueen menestyksessä ja tietysti voittaa suomen mestaruus, Kainulainen kertoo.

Tervetuloa Klubiin Kirppu!