HJK eteni Suomen Cupin välieriin

HJK voitti sunnuntaina jatko-ottelun jälkeen PK-35 Vantaan maalein 3-2 ja eteni Suomen Cupin välieriin.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi aloitti pelin varsin hyvin ja ensimmäinen vartti pelissä mentiin lievässä HJK:n hallinnassa. Pelin ensimmäisen maalin teki kuitenkin vierasjoukkue PK-35 Vantaa, kun peliä oli pelattu 15 minuuttia. Maalintekijänä oli Wilma Forsblom, joka harhautteli boksissa jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon varmasti takayläkulmaan.

Vierasjoukkueen johtoasemassa HJK paransi selkeästi omaa etenemis- ja murtautumisvaihettaan ja loi muutaman erinomaisen hyökkäyksen. Tasoitus syntyi lopulta 25. minuutin kohdalla, kun Ria Karjalainen keskitti ja Veera Hellman puski pallon tyylikkäästi alakulmaan.

HJK:n maalin jälkeen PK-35 Vantaa otti hetkeksi hallinnan itselleen, mutta jäi ilman vaarallisia maalipaikkoja. Jakson loppua kohden ote siirtyi jälleen Klubille. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Essi Sainio, joka riiston jälkeen pääsi laukomaan, mutta maalivahti Velma Oikarinen torjui tilanteen.

Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella jaksolla Klubi otti pelin hallinnan itselleen täysin ja loi useampia hyvä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja. Vantaalaisjoukkue onnistui kuitenkin pitämään HJK:n ilman lisäosumia.

80. minuutin kohdalla PK-35 Vantaa sai yhden harvoista hyökkäyksistään ja seurauksena oli kulmapotku. Forsblomin antaman kulman puski maaliin Roosa Toivanen. Klubi ei kuitenkaan PK:n osumasta lannistunut ja haki tasoitusta raivoisasti. Tämä palkittiin kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Silja Jaatisen keskitys tavoitti maalin edestä Hellmanin, joka laukoi pallon PK:n maaliin.

Näin 90-minuuttisen jälkeen tilanne oli 2-2 ja edessä jatko-ottelu.

Jatko-ottelussa HJK jatkoi vahvaa peliään. 98. minuutin kohdalla Leonie Pankratz murtautui boksiin ja PK:n puolustus joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. 11-metrisen ampui varmasti maaliin kapteeni Essi Sainio.

3-2-tilanteessa peli pysyi hyvin Klubin kontrollissa, eikä PK saanut juurikaan tasoitusmahdollisuuksia. Klubi sen sijaan oli lähellä maalintekoa muutamaan otteeseen.

Näin HJK voitti pelin 120 minuutin jälkeen lukemin 3-2 ja eteni Suomen Cupin välieriin.

– Olen Todella ylpeä pelaajista, staffista ja koko joukkueesta tänään. Kokonaisuutena pelasimme laadukkaasti ja saimme lopulta ansaitusti myös jatkopaikan. Pystyimme hyökkäämään monipuolisesti eri vaihtoehtoja hyödyntäen, päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsi pelin jälkeen.

– Jatkossa meidän tulee vielä paremmin pystyä hyödyntämään etenemiset vastustajan linjan eteen ja boxiin. Lisäksi puolustamisen eri tasoja tulee viedä jatkossa hienosäätää. Mutta hyvä esitys tänään, Kunnas jatkoi.

HJK ja Ilves kohtaavat Suomen Cupin välierässä lauantaina 19.3. kello 12.00 Bolt Arenalla.

– Joukkueella varmasti nälkää parantaa tästä ja ensi viikolla uskon, että olemme jälleen askel parempia pelaamisessamme. Sillä sydämellä, jota koko joukkue tänään näytti, pääsemme vielä pitkälle. Tästä on hyvä jatkaa kohti välierää, Kunnas sanoi.

HJK – PK-35 Vantaa 3-2 jo. (2-2) (1-1)
15. 0-1 Wilma Forsblom
25. 1-1 Veera Hellman
80. 1-2 Roosa Toivonen
89. 2-2 Hellman
98. 3-2 Essi Sainio rp.

HJK:n kokoonpano: