HJK ja ÅU tasasivat pisteet

HJK kohtasi lauantaina Åland Unitedin Naisten Liigan kärkiottelussa Töölön pallokentällä. Kentällä nähtiin kovaa taistelua, ottelun merkitys joukkueille oli selvä. Tasokas ja vauhtirikas kamppailu päättyi pistejakoon.
Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja kovalla tempolla.  ÅU näytti heti, että se on tullut Helsinkiin pelaamaan ja saikin luotua todella vaarallisen tilanteen HJK-maalille aivan ottelun alkuminuuteilla. Pallo pelattiin takatolpan tuntumaan, josta vieralijat pääsivät laittamaan todella kovan vedon maalia kohden, mutta Vera Varis torjui. 
Hieman ennen ensimmäinen kymmenminuuttisen täyttymistä ÅU:lla oli jälleen vaarallinen tilanne. ÅU pääsi jälleen oikealta laidalta vetämään ja pallo lensi Vera Variksen käsien kautta sisätolppaan, josta se liukui maaliviivaa pitkin HJK:lle. Ahvenanmaalaiset tuulettivat jo maalia, mutta tuomarikolmikko ei katsonut pallon käyneen maalin sisällä.
Hetken kuluttua myös toisessa päässä käytiin lähellä. HJK pääsi vastahyökkäykseen heti ÅU:n kulmapotkun seurauksena ja Marianna Tolvanen pääsi yksin läpi. Veto suuntautui kuitenkin liian keskelle ja ÅU-vahti Mallori Lofton-Malachi otti pallon näppeihinsä.
Vauhtirikkaan alun jälkeen ottelu tasaantui. HJK alkoi ottelun loppua kohden saada hieman parempaa jalansijaa pelistä. Liike ei kuitenkaan riittänyt viemään palloa tarpeeksi hyville paikoille maalintekopaikoille. Avausjakso päättyi näin ollen maalittomaan tasatilanteeseen.
Toinen jakso jatkui varsin samankaltaisissa merkeissä kuin edellinen oli päättynytkin. Peli oli hyvin tasaista vääntöä, jossa hallinta ei ollut kunnollisesti kummallakaan joukkueella. Kumpikin joukkue pystyi hetkittäin pyörittämään peliä omassa alakerrassaan, mutta tarkka peli esti vaarallisimpien tilanteiden synnyn.
Tunnin kohdalla HJK sai todella hyvän pyörityksen käyntiin. HJK sai useamman kulmapotkun peräjälkeen ja tilanne näytti siltä, että maali syntyisi hetkenä minä hyvänsä. Maalin synty oli enää kiinni viimeisestä sutaisusta kehikon suuntaan.
Ottelun loppuvaiheessa HJK oli hienokseltaan niskan päällä. Se sai luotua ÅU:ta useampia maalitilanteita, eikä HJK-vahti Vera Varista pahemmin enää taistelun lopulla testattu.
Erittäin viihdyttävä kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

HJK – Åland United 0-0

HJK:n avauskokoonpano:
Vera Varis, Kati Hakala, Laura Kivistö, Tiina Saario, Marianna Tolvanen, Anna Vlasoff, Nora Heroum, Emma Koivisto, Satu Kruus, Jaana Lyytikäinen, Sini Ihamäki.
Vaihtopelaajat:
Maiju Mutikainen, Melinda Koivula, Nea-Stina Liljedahl, Marta Huhtamies, Ella Rinta-Filppula, Jasmin Seppälä.
Vaihdot:
46′ Sini Ihamäki -> Ella Rinta-Filppula
74′ Satu Kruus -> Nea-Stina Liljedahl
85′ Nora Heroum -> Maiju Mutikainen