HJK juhlii Liigacupin voittoa

Ottelu Tapiolan urheilupuistossa alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt liikoja peruuttelemaan, mutta varsinaiset maalipaikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. HJK piti palloa hallussaan enemmän, mutta PK-35 iski ajoittain terävästi ja etenkin Eveliina Parikka oli muutamaankin otteeseen karkaamassa HJK-puolustukselta ja pääsi kertaalleen laukomaan vaarallisesti.

Maalivahdit PK-35 Rachael Ayegba ja HJK:n Ina Suutari eivät Suutarin torjuntaa Parikan laukaukseen lukuun ottamatta joutuneet kuitenkaan ensimmäisellä 45-minuuttisella isommin venymään. Taukoa vietettiin näin lukemissa 0-0.

HJK tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja otti otteen haltuunsa. Viimeinen terävyys kuitenkin puuttui ja aivan selkeitä maalipaikkoja ei nähty. 72. minuutilla Sini Ihamäki pääsi oikealta laukomaan kuitenkin vaarallisesti ja Ayegba sai vain vaivoin torjuttua pallon kulmapotkuksi. Viisi minuuttia myöhemmin toisessa kenttäpäädyssä Parikka karkasi puolittain vasemmalta, mutta laukaus painui ohi maalin.

PK-35:n Jenae Gibbens pääsi vielä puskemaan kulmapotkusta vain niukasti tolpan väärälle puolelle, mutta lopulta osumia ei varsinaisella peliajalla nähty.

Ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta, jossa HJK oli varmempi. Kaikki neljä laukojaa viimeistelivät varmasti ja kun Suutari torjui kaksi vantaalaisyritystä, oli mestaruus selvä. Ratkaisevan rangaistuspotkun Ayegban taakse laukoi Kati Hakala.

PK-35 Vantaa – HJK 2-4 rp. (0-0)