HJK kohtaa ONS:n lauantaina Soneralla

HJK:n naisten joukkue kohtaa Oulu Nice Soccerin lauantain liigakamppailussa. Ottelu on HJK:lle harvinaislaatuinen tapahtuma, sillä joukkue pelaa Sonera Stadiumin tekonurmella. HJK:n naisten joukkue on yleisesti suosinut Töölön pallokenttää, mutta Helsinki Cupin ollessa käynnissä parhaillaan pelaa joukkue ottelunsa Soneralla.

Itse otteluun HJK lähtee hyvistä asetelmista. Edellisen kerran kotikentällään joukkue kohtasi kovavireisen Åland Unitedin, kun ryhmät tasasivat pisteet Töölön Bolliksella. Arki-ottelussa Pallokissoja vastaan joukkue onnistui jälleen metsästämään arvokkaat pisteet vieraskentältä.

Ensi kertaa Klubin vieraaksi saapuva ONS on nousijajoukkueen innolla taistellut itsensä sarjan seitsemänneksi. Oululaiset pelasivat keskiviikkona kotonaan Kokkola F10:ä vastaan, jolloin Kokkola oli 2-0 – luvuin parempi. Viikon takaisella vierasreissullaan Porissa joukkue onnistui kuitenkin nappaamaan arvokkaan voiton putoamistaistelussa rämpivältä Nice Futikselta.  

HJK-kapteeni Tiina Saario lähtee “naapuriin” hyvillä tuntemuksilla. Saario on pelannut tänä vuonna jo yhden ottelun Sonera Stadiumilla Suomi-paidassa Valko-Venäjää vastaan.

– Mikäs siinä, toivottavasti saadaan paljon yleisöä paikalle. En mä usko, että tekonurmella pelaaminen muuttaa meidän peliä. Pysytään meidän pelityylille uskollisena. Se sopii meidän pelaajille hyvin, koska meillä on taitavia ja nopeita pelaajia. Pelasimme tekonurmella mm. viimeksi Kuopiossa, Saario kertoo.

ONS on Klubille varsin tuntematon tapaus. Joukkueet ovat kohdanneet vain kerran aiemmin. Kauden alkupuoliskon ottelu pelattiin oululaisten kotona, Castrenilla. HJK oli parempi luvuin 4-0. Tiina Saario uskoo kuitenkin joukkueen olevan kokeneempi ja parempi tällä kertaa.

– Nuori joukkue heillä on, mutta näyttää pärjänneen hyvin liigassa. Niillä on hyvä veskari, joka auttaa heitä paljon. Heillä on myös loistava valmentaja, joka saa varmasti kaiken irti joukkueesta. Saa ihan täyden työn tehdä, kuten Oulussa. Täytyy keskittyä siihen viimeistelyyn, se ei ole ollut helppoa tällä kaudella.

– Toivottavasti Helsinki Cupilaiset löytävät Sonera Stadiumille omien ottelujensa jälkeen, jotta saadaan hyvä tunnelma otteluun, Saario vinkkaa.

HJK – ONS 14.7. klo 16.00, Sonera Stadium.