HJK nappasi täydet pisteet PK-35:n kotikentältä

HJK kohtasi keskiviikkona PK-35:n Naisten Liigan ottelussa. ISS-Stadionilla pelattu ottelu tarjosi yleisölle erinomaista viihdettä ja kovaa taistelua. HJK:lle – ja monille muillekin – tällä kaudella vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut PK-35 taipui tällä kertaa stadilaisten käsittelyssä luvuin 0-2.

Avausjakso oli erittäin kiihkeää ja ajoittain jopa kovaotteista jalkapalloa. Ottelun hallinta aaltoili nopeaan tahtiin ja kumpikin joukkue teki kovasti töitä molempiin suuntiin.

Avausosuma nähtiin jo vajaan kahdenkymmenen minuutin kohdalla. PK-35 oli juuri hyökännyt Klubin maalille ja pallo oli Vera Variksella. Varis avasi pallon keskikentälle, josta sen tavoitti Jaana Lyytikäinen. Lyytikäinen lähti päämäärätietoisesti kuljettamaan kohti PK-35:n maalia. Lyytikäinen eteni parinkymmenen metrin etäisyydelle, josta lähtenyt kova veto suuntasi suoraan maalin oikeaan yläkulmaan. Veto oli upea, eikä jättänyt PK-35:n maalivahti Rachael Ayegballe juurikaan mahdollisuuksia.

HJK osui toistamiseen jo viiden minuutin kuluttua edellisestä maalista. Klubi pääsi sahaamaan PK-35:n ryhmitystä lähes koko kentän leveydellä. Nora Heroum toi pallon oikealta laidalta vasemmalla olleelle Marianna Tolvaselle. Tolvanen teki parit pyörähdykset ja latasi pallon matalana rankkarialueelle. Pallo tuli kaikkien pelaajien läpi aina keskellä odottaneelle Sini Ihamäelle, joka tuikkasi maalin pilkun kohdalta matalana verkon perille.

PK-35:llä oli myös vaarallisia tilanteita avausjaksolla. Punamustien vaarallisimmat tilanteet tulivat etenkin kulmapotkutilanteista, joihin PK-35 tuli voimalla. HJK-puolustus Vera Variksen johdolla pystyi kuitenkin selvittämään tilanteet ja pitämään maalin puhtaana.
Tauolle siirryttiin Klubin 0-2 – johdossa.

Toisen jakson alkupuoli sujui tutuissa merkeissä: tempo oli kova ja tilanteet taisteltiin loppuun asti. Molempien joukkueiden peliä leimasi kuitenkin jokseenkin heikot ratkaisut avaintilanteissa.

HJK:lle erinomaisen tilaisuus tajoutui 56. peliminuutilla. PK-35:n Cynthia Uwak sai toisen varoituksen ja joutui ulosajetuksi. HJK pääsi pelaamaan lopun ottelun yhden pelaajan ylivoimalla.

PK-35 nosti pelaajia rohkeasti hyökkäykseen jatkuvasti ja HJK sai muutamia loistavia ylivoimatilanteita vantaalaisten puolustuskolmannekselle, mutta viimeinen terävyys puuttui.

HJK-puolustus pelasi erinomaisesti oman puolustuspään tilanteet ja prässäsi vastustajaa aktiivisesti jo ylhäältä asti. Välillä se tuotti tulosta ja mm. Satu Kruus sai kertaalleen tilaisuuden yksin Rachael Ayegbaa vastaan. Klubin kolmas maali jäi kuitenkin syntymättä.
Peli vihellettiin päättyneeksi Klubin johtaessa 0-2. HJK sai täten arvokkaat kolme pistettä yhdeltä vaikeimmalta vieraskentältä sarjassa.

PK-35 Vantaa – HJK 0-2 (0-2)

0-1 Jaana Lyytikäinen 19′
0-2 Sini Ihamäki 25′

HJK avauskokoonpano:

Vera Varis, Kati Hakala, Laura Kivistö, Veera Vartiainen, Marianna Tolvanen, Nea-Stina Liljedahl, Nora Heroum, Emma Koivisto, Jaana Lyytikäinen, Sini Ihamäki, Ella Rinta-Filppula.

Vaihtopelaajat:

Paula Romakkaniemi, Ilona Mikkelä, Iida Muinonen, Satu Kruus, Marta Huhtamies, Lotta Peitsi.

Vaihdot:

59′ Sini Ihamäki -> Iida Muinonen
67′ Ella Rinta-Filppula -> Satu Kruus
82′ Kati Hakala -> Lotta Peitsi