HJK selvään 4-0 voittoon

Oululaisista ei ollut tänään Klubin voittoputken katkaisijoiksi.

HJK aloitti ottelun räväkästi ja ensimmäisen viiden minuutin aikana niin Ashley Riefner kuin Essi Sainio pääsivät kokeilemaan maalintekoa. ONS pystyi vielä pelin alussa pitämään pakkansa tiiviinä ja Klubin lupaavista hyökkäysaihioista jäi uupumaan riittävän huolellinen viimeistely. Ottelun edetessä HJK otti yhä selkeämmin pelin haltuun. ONS pystyi pitämään Klubin maaleitta 34. minuutille asti; Hanna Ruohomaa viimeisteli 1-0 osuman Annika Huhdan esityöstä.

HJK jatkoi maalin jälkeen pelin virran hallitsemista. Kotijoukkue ei puskenut päätään väkisin ONS-puolustukseen, vaan kierrätti palloa laidalta toiselle. HJK sai aivan ensimmäisen puoliajan loppuun vapaapotkun vasemmalta laidalta. Linda Ruutu lähetti kiertävän pallon puolustuksen ja maalivahdin väliin, josta Sainio nousi esiin ja puski kauden viidennen osumansa.

Toisella puoliajalla vierasjoukkueella oli vaikeuksia päästä omalta puolustuskolmannekseltaan eteenpäin ja Klubi prässäsi katkojen jälkeen pallon nopeasti takaisin itselleen. Oululaisten maalivahti Matilda Nurmi sai läpi ottelun venyä huipputorjuntoihin ja piti ajoittain joukkuettaan pystyssä. Nurmi ei kuitenkaan mahtanut mitään lähes identtisiin Huhdan ja Ruudun rangaistusalueen reunalta lähteneisiin vasemman jalan laukauksiin.

4-0 tilanteessa ONS sai vielä ottelun loppuhetkille parhaan maalipaikkansa. Kauden ensimmäiset minuutit pelannut HJK-vahti Lotta Rosenström venyi ensi huipputorjuntaan ja hetkeä myöhemmin ONS sai pallon maaliin asti, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

– Meillä oli tänään viisi uutta pelaajaa avauskokoonpanossa suhteessa edelliseen peliin, eikä se näkynyt juurikaan pelaamisen tasossa. Neljä tehtyä maalia ja toinen nollapeli putkeen, joten hyvillä mielin jatketaan maanantain TiPS-otteluun.

HJK – ONS 4-0 (2-0)