HJK tyly isäntä kuopiolaisille

Naisten liigan kolmannen kierroksen ottelu HJK v. KMF päättyi varsin yksipuolisen näytöksen jälkeen lukemiin 11-0. HJK hallitsi ottelua käytännössä täydet 90 minuuttia, eikä kuopiolaisille suotu juurikaan maalipaikkoja. HJK jatkaa sarjan kärjessä kolmella voitolla kolmesta ottelusta.
– Hulluhan mä olisin jos en olisi iloinen tällaisesta tuloksesta. Tänään pelattiin hyvää futista ja olen ylpeä meidän tytöistä. Täytyy muistaa kuitenkin, että meidän täytyy ansaita nämä voitot joka kerta uudestaan. Ensi viikonloppuna on uusi taistelu ja siellä täytyy pystyä jälleen hyvään suoritukseen. Mutta on tämä tosi hyvä tapa lähteä pääsiäisen viettoon, HJK-valmentaja Jutta Rautiainen iloitsee.
Ottelu alku sujui HJK:n luodessa muutamia maalipaikkoja. Ensimmäinen osuma tuli neljännellätoista minuutilla HJK-kapteeni Heidi Lindströmin toimesta. HJK pyöritti peliä kuopiolaisten päädyssä ja hyvän syöttökuvion päätteksi Kati Hakala antoi syötön kuudentoista rajalla olleelle Lindströmille. Lindström otti pallon haltuun ja laukoi pallon maalin oikeaan kulmaan.
Puolen tunnin kohdalla KMF pääsi hieman paremmin mukaan peliin, muttei pystynyt luomaan kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja. HJK:lla sen sijaan oli muutamia lupaavia tilanteita, mutta maalit jäivät puuttumaan. Klubi piti palloa ja pyöritti peliä toppari Laura Kivistön kautta ja hyökkäsi monipuolisesti.
Toinen maali nähtiin 34. minuutilla. Nea-Stina Liljedahl nousi oikealta ja keskitti pallon rangaistusalueelle. Pallo otti pompun juuri ennen kuopiolaismaalivahtia, joka lopulta keräsi pallon haltuunsa – kuitenkin jo maaliviivan väärältä puolelta.
Viisi minuuttia myöhemmin peli oli jo 3-0. HJK:n Marianna Tolvanen antoi lyhyen kulman Elina Syrjälälle, joka palautti pallon takaisin Tolvaselle. Tolvanen keskitti pallon maalille ja pienen hässäkän päätteksi HJK-kapteeni Heidi Lindström sai ohjattua pallon maalin.
Juuri ennen taukoa  HJK:lla oli jälleen kulmapotku. Kulman jälkitilaanteesta pallo pomppi boksin ulkopuolella odottaneelle Sini Vehviläiselle, joka ampui komean laukauksen maalin oikeaan takakulmaan. Tauolle mentiin 4-0-lukemissa.
Toisella puoliskolla maalijuhlat kiihtyivät entisestään. Kuusi minuuttia toisen puoliskon alkuun HJK:n Liljedahl antoi hyvin samankaltaisen keskityksen rangaistusalueelle, kuin ensimmäisessä maalissaan. Pallo otti pompun boksin sisällä ja Marianna Tolvanen jatkoi pallon kuopiolaismaalivahdin yli maaliin.
Minuutti edellisen maalin jälkeen Klubi oli jälleen pahanteossa. Emmi Alanen sai syötön rangaistusalueen eteen ja viimeisteli klubin kuudennen maalin komealla laukauksella maalin vasempaan reunaan. Pari minuuttia myöhemmin Alasella oli jälleen tilaisuus lisätä KMF:n tuskaa, kun hän sai loistavan läpisyötön keskeltä. Alanen ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä 1vs1-tilannetta. Sini Vehviläinen seurasi tilanteen loppuun ja laukoi Klubin jo 7-0-johtoon.
HJK teki kolme vaihto tunnin pelin kohdalla, jolloin KMF pääsi jälleen hieman mukaan peliin. KMF:n ensimmäinen kulmapotku tuli juurikin tunnin pelin jälkeen. Tuon ensimmäisen kulman jälkeen kuopiolaiset saivat useita erikoistilanteita, mutteivät pystyneet hyödyntämään niitä.
Lopuista HJK:n maaleista vastasivat Marianna Tolvanen, Sini Vehviläinen ja vaihdosta tulleet Iida Muinonen ja Veera Vartiainen.
Kolme maalia viimeistellyt Sini Vehviläinen kertoi olevansa tyytyväinen omaan otteluunsa.
– Jalat tuntuivat hyviltä tänään. Pelasin koko ottelun ja jaksoin hyvin loppuun asti. Lisäksi tuli maalejakin, joten täytyy olla tyytyväinen, vaikka paikkoja jäikin käyttämättä, Sini kertoo.
Myös tunnin verran pelannut Heidi Lindström oli samoilla linjoilla.
– Tämä oli sellaista jalkapalloa, jota me haluamme pelata. Pelattiin joukkueena ja saatin ajoittain hyviä syöttökombinaatioita. Paransimme selvästi viime viikonlopun TPS-ottelusta. Oma pelikin kulki tänään ihan hyvin. Minulla on ollut pitkä loukkaantuminen alla, joten kahteen maaliin on oltava tyytyväinen. Toki, kyllä tästäkin vielä voi parantaa, Lindström sanoo.