HJK ulkona Suomen Cupista

HJK:n naisten joukkue kärsi kirvelevän tappion Vantaan PK-35:ttä vastaan. Harvoin kotikentällään Töölön pallokentällä tappioita kärsivä Klubi jäi keskiviikkona heikommaksi luvuin 1-3. Tappio merkitsi putoamista Suomen Cupista.

• Pelattiin alkukauden tapaan heikko ensimmäinen puoliaika. Tehtiin helppoja virheitä ja PK-35 rankaisi siitä heti. Toiselle jaksolla me jouduttiin panostamaan paljon enemmän hyökkäyspeliin ja pelattiin aika riskillä. Toinen puoliaika oli parempi, HJK:n keskikenttäpelaaja Tiina Saario kertoo.

Ottelun avausmaali tuli jo aivan ensiminuuteilla. Cat Walker pelattiin läpi ja hyökkääjä pääsi sijoittamaan pallon maaliin. Toinen maali tuli vain muutamia hetkiä myöhemmin erikoistilanteesta Heidi Kivelän toimesta.

-Tiedettiin jo ennalta, että PK on vahva erikoistilanteissa. Emme pystyneet kuitenkaan estämään maaleja, Saario harmittelee.

HJK:n maali tuli hieman epätavallisemmasta erikoistilanteesta. PK-35:n maalivahti oli viivytellyt pallon kanssa ja tuomari vihelsi epäsuoran vapaapotkun rangaistusalueen sisältä. Kati Hakala veti epäsuorasta vaparista pallon maalin alanurkkaan.

HJK putosi Suomen Cupista jo toista vuotta peräkkäin PK-35:lle. Viime kerralla joukkueet kohtasivat vasta neljännellä kierroksella, jolloin PK-35 oli silloinkin parempi luvuin 3-1. HJK-kapteeni Tiina Saario harmittelee joukkueen putoamista ja kertoo joukkueen tavoitelleen turnauksen voittoa.

• Tosi pettynyttä porukkaa oli pelin jälkeen kopissa. Yrityksen puutteesta ei kuitenkaa voi moittia. Pelaajat yrittää kaikkensa jokaisessa pelissä.

• Nyt keskitytään liigaan, sillä jo lauantaina on kova peli edessä Åland Unitedia vastaan. Jos ei Cupia voita, niin ihan sama missä vaiheessa tiputaan. Eteenpäin on kuitenkin mentävä ja pelin on parannuttava, Saario myöntää.

HJK – PK-35 1-3 (0-2)

0-1 Cat Walker 4′
0-2 Heidi Kivelä 8’
1-2 Kati Hakala 52’
1-3 Cynthia Uwak 80’

HJK:n avauskokoonpano:

Heidi Foxell, Emma Koivisto, Kati Hakala, Nea-Stina Liljedahl, Tiina Saario, Nora Heroum, Marianna Tolvanen, Ella Rinta-Filppula, Maiju Mutikainen, Iida Muinonen.

Vaihtopelaajat:

Vera Varis, Melinda Koivula, Marta Huhtamies, Satu Kruus.

Vaihdot:

63’ Marta Huhtamies -> Nea-Stina Liljedahl
80’ Melinda Koivula –> Iida Muinonen
83’ Satu Kruus –> Nora Heroum