HJK voittoon PK-35:stä Töölön taistelussa

HJK ja PK-35 Vantaa kohtasivat keskiviikkona Naisten liigan kärkiottelussa Töölön pallokentällä. HJK vei ottelusta mukanaan täydet kolme pistettä ensimmäisen puoliskon maaleillaan. 3-1 – voitto merkitsi HJK:lle viidettä voittoa putkeen.
Pääkaupunkiseudun joukkueiden kohtaaminen alkoi kovalla ryminällä. HJK:n peli oli jokseenkin varovaista ja vierailijat ottivatkin ottelun ensimmäisen vartin nimiinsä. Vantaalaisjoukkue sai muutamia vaarallisia tilanteita maalin edessä, muttei pystynyt maalintekoon. Viiden minuutin kohdalla pallo kävi jo Vera Variksen vartioiman maalin rakenteissa, kun PK-35:n Jenae Seppälä kolisutteli pallon ylärimaan.
Noin vartin jälkeen kotijoukkue kuitenkin avasi maalinteon. HJK sai sivuvaparin oikealta puolelta. Tolvanen lähetti pallon rangaistusalueelle ja pienen flipperin jälkeen pallo päätyi Emma Koivistolle, joka sijoitti pallon oikealle vieden sinivalkoiset johtoon.
HJK lisäsi johtoaan noin kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä. HJK hyökkäsi oikealta Satu Kruusin ja Marianna Tolvasen voimin. Kruus pelasi Tolvasen läpi ja pienen taistelun jälkeen Tolvanen pääsi vetopaikoille. Laitahyökkääjä iski pallon vasemman tolpan kautta sisään ja johdatti Klubin 2-0 – johdossa tauolle. HJK sai virtaa maalista ja pääsi ennen taukoa vielä maalipaikoille, muttei saanut vietyä johtoaan pidemmälle.
Kolme minuuttia uuden jakson alkuun PK-35 pääsi kaventamaan. Pallo keskitettiin noin 30 metriä maalilta vasemmasta laidasta ja pallo löysi PK-35:n Eveliina Parikan, joka puski pallon yli maalivahti Vera Variksen.
Tunnin pelin kohdalla HJK oli päässyt kamppailussa selvästi niskan päälle. HJK:n painostusjakso oli hyvin lähellä konkretisoitua maaliksi, kun Klubilla annettiin vapaapotku rangaistusalueen reunalta. PK-35 purki tilanteen boksin ulkopuolelle, jossa Nea-Stina Liljedahl viritteli laukausta. Laukaus lensi korkeana maalille ja PK-35:n amerikkalaisvahti Lauren Johnston sai venyä todella upeaan suoritukseen maalin välttämiseksi.
Heti perään Satu Kruus sai upean syötön Tiina Saariolta viiden metrin viivalle, josta Kruus pääsi ohjaamaan. Johnston oli jälleen tilanteen tasalla ja ottelu jatkui 2-1 – lukemissa.
HJK:n 3-1 – johtomaali tuli noin kaksikymmentä minuuttia ennen loppuvihellystä. Satu Kruusille pelattiin omalta maalilta pitkä pallo eteen. Kruus ehti palloon kiinni ja pääsi nokikkain PK-35:n maalivahdin kanssa. Kruus nosti taidokkaasti pallon yli vastaan tulleen veskarin. HJK sai jälleen lisää virtaa maalistaan ja piti vierasjoukkuetta ahtaalla pitkät tovit.
3-1 – johto kantoi ottelun loppuun saakka ja näin ollen HJK otti elintärkeät pisteet tästä Naisten liigan kärkijoukkueiden ottelusta.
HJK 3 – 1 PK-35 Vantaa (2-0)
1-0 Emma Koivisto ’14
2-0 Marianna Tolvanen ’36
2-1 Eveliina Parikka ’48
3-1 Satu Kruus ’73
HJK:n kokoonpano
Vera Varis, Emma Koivisto, Laura Kivistö,Sanna Malaska, Nea-Stina Liljedahl, Elina Syrjälä, Emmi Alanen Tiina Saario, Nora Heroum, Marianna Tolvanen, Satu Kruus