HJK:lle karu 1-5-tappio PK-35:ttä vastaan

HJK kohtasi sunnuntaina PK-35 Vantaan Naisten Liigan ottelussa. Naisten Liigan huippukamppailu pelattiin aurinkoisen helteisessä säässä Bolliksen erinomaisessa kunnossa olevalla nurmella. PK-35 vei ottelun selvästi nimiinsä luvuin 1-5. Ero joukkueiden välillä sarjataulukossa kasvoi jo 13 pisteeseen.

Ottelun avausmaali nähtiin jo reilun kymmenen minuutin jälkeen. PK-35:n Cynthia Uwak pääsi yksin läpi ja HJK-puolustus joutui rikkomaan hyökkääjää rangaistusalueella. Tilanteesta vihellettiin pilkku, jonka Heidi Kivelä viimeisteli oikeaan alakulmaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Klubin sunnuntai-iltapäivä synkkeni entisestään.

Peliä pelattiin Klubin puolustuspäässä vasemman kulmalipun tuntumassa. Pallo keskitettiin maalille, jossa HJK-puolustus epäonnistui purussa ja pallo pomppi Cynthia Uwak’lle, joka puski pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Kolmas maali tuli heti edellisen perään. HJK menetti pallon heti aloituksesta ja PK-35 pääsi täysin yllättäen nopeaan hyökkäykseen. Cynthia Uwak ehti pitkään juoksupalloon ennen HJK-vahti Vera Varista ja siirsi pallon ohi maalivahdin ja tuikkasi pallon tyhjiin.

HJK sai pienen valonpilkahduksen viitisen minuuttia ennen ensimmäisen jakson alkua. Marianna Tolvasta rikottiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Kati Hakala otti vetovastuus ja ampui pallon maalin vasempaan alanurkkaan.

Toinen jakso ehtii vanheta 25 minuuttia ennen maalia. PK-35:n Cynthia Morote-Ariza pääsee täysin vapaaksi HJK:n rangaistusalueella ja onnistuu harhauttamaan Vera Variksen ulos tilanteesta. Maalin nainen viimeistelee tyhjiin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin HJK sai jälleen jääkylmää vettä niskaansa. PK-35:n Cynthia Uwak eteni rangaistualueelle asti ja hieman myöhässä tilanteessa ollut Laura Kivistö liukui pelaajan nurin. Kivistölle näytettiin punalappua tilanteesta ja PK-35 sai rangaistuspotkun. PK-35:n ensimmäisen rankkarin viimeistellyt Heidi Kivelä ei erehtynyt tälläkään kertaa, vaan vei PK-35:n ja 1-5 – johtoon.

Ottelun loppulukemiksi jäi 1-5.

HJK – PK-35 Vantaa 1-5 (1-3)

0-1 Heidi Kivelä (RP) ’11
0-2 Cynthia Uwak ’30
0-3 Cynthia Uwak ’31
1-3 Kati Hakala (RP) ’39
1-4 Cynthia C Morote-Ariza ’69
1-5 Heidi Kivelä (RP) ’79