HJK:lle vakuuttava kotivoitto

HJK pelasi maanantaina kauden viimeisen kotipelinsä, jossa se voitti PK-35:n maalein 4–1.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelu oli heti alusta lähtien selkeää HJK:n hallintaa. Muutamat ensimmäiset maalipaikat eivät tulosta kuitenkaan tuottaneet. 20. minuutin kohdalla Klubille tuomittiin rangaistuspotku, kun PK-puolustus kaatoi Essi Sainion. Uransa viimeistä kertaa Bolt Arenalla HJK-paidassa esiintynyt Sainio ampui 11-metrisen varmasti verkon perukoille.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Klubi tuplasi johtonsa, kun Jenna Topra ampui upeasti pallon maalin takayläkulmaan. Ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen tauolle mentiin näin HJK:n 2–0-johdossa.

Toisella jaksolla pelin henki oli edelleen selvä: HJK hallitsi ja vierasjoukkue PK-35 pääsi harvoin hätyyttelemään Klubin maalia.

51. minuutin kohdalla Veera Hellman sai jalkansa auki ja tykitti pallon voimalla PK:n maaliin ja näin tulostaululle vaihdettiin lukemat 3–0. 66. minuutin kohdalla Laura Hillbergin hyvä keskitys löysi maalin edestä Ria Karjalaisen, joka puski pallon maaliin.

4–0-tilanteessa Klubilla sattui omassa päässä pieni lipsahdus ja Minea Lassas kaunisteli lopussa lukemia.

HJK voitti pelin lopulta vähintäänkin ansaitusti 4–1 ja nappasi näin hienon voiton kauden viimeisessä kotipelissä.

Pelin jälkeen oli upeiden juhlallisuuksien aika, kun oli aika kiittää Essi Sainiota upeista hetkistä HJK:ssa. Lähes 400-päinen kotiyleisö osoitti seisaaltaan suosiota, kun Sainio otettiin vaihtoon pelin loppuhetkillä. Pelin jälkeen Sainio pokkasi vielä itselleen myös Forza HJK:n Vuoden pelaaja -palkinnon, kolmannen kerran putkeen.

– Olen tosi ylpeä pelaajista, miten he suoriutuivat tänään kentälle. Teimme hienoja maaleja ja pidimme taas vastustajan maalipaikat vähissä. Valtava kiitos myös kotiyleisölle upeasta kannustuksesta, päävalmentaja Jonne Kunnas kiitteli pelin jälkeen.

HJK:n pelit jatkuvat vielä ensi lauantaina, kun sarjan päätöskierroksen pelissä vastaan asettuu vieraskentällä mestarijoukkue KuPS. HJK on varmistanut itselleen ja Kansallisen Liigan hopeiset mitalit tältä kaudelta.

HJK – PK-35 4-1 (2–0)
20. 1–0 Essi Sainio
31. 2–0 Jenna Topra
51. 3–0 Veera Hellman
66. 4–0 Ria Karjalainen
72. 4–1 Minea Lassas