Jasmin Mansarayn sopimukselle jatkoa

HJK ja Jasmin Mansaray ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen, joka kattaa kaudet 2024 ja 2025.

Jasmin Mansaray - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Jasmin Mansaray (s.2004) nähdään jatkossakin Klubin puolustuksessa. Mansaray on HJK:n oma kasvatti ja pelannut koko ikänsä HJK:ssa. Pelit alkoivat HJK-Töölön riveissä, josta matka jatkui seuran akatemiapolulle.

Mansaray nousi liigajoukkueeseen kaudeksi 2021, jolloin pelasi seitsemässä ottelussa. Kaudella 2022 Mansaray teki huiman läpimurron ja pelasi 20 peliä HJK:n avauskokoonpanossa isossa roolissa. Kauden 2023 alussa pelit kuitenkin loppuivat ottelussa tulleen polvivamman takia. Kuntoutus etenee hyvin ja talven alussa Mansaray saa taas aloittaa normaalin harjoittelun.

Mansaray on vakionimi kaikissa nuorisomaajoukkueissa ja on pelannut myös vuotta vanhempien maajoukkueessa (-03) isossa roolissa.

Päävalmentaja Arttu Heinonen suhtautuu odottavaisin mielin tulevaan kauteen.

– Olen erittäin mielissään “Jassun” jatkosopimuksesta! Hänellä oli viime kaudella paha loukkaantuminen, jonka kuntoutuksen eteen on tehnyt kovasti ja laadukkaasti töitä, tullakseen vahvempana takaisin loukkaantumisen jälkeen! Jassu tuo joukkueeseen paljon positiivisuutta ja iloisuutta kentälle, sekä koppiin. Hän omaa todella hyvät puolustamisen taidot, erityisesti 1v1 tilanteissa hyödyntäen omaa nopeuttaan. Pallollisesti Jassu tuo niin syöttämisen kuin kuljettamisen osalta paljon meidän hyökkäyspelaamiseen, pystyen edistämään laadukkaasti meidän etenemisiä hyville maalipaikoille, Heinonen avaa.

Samoilla linjoilla on myös Mansaray itse, odottaen innolla takaisin kentille pääsyä.

– Olen todella onnellinen jatkosta HJK:ssa. Koen, että erityisesti loukkaantumisen jälkeen tarvitsen tutun ja turvallisen ympäristön ja Klubi oli kaikista vaihtoehdoista parhain. Ensi kaudella tavoitteena pysyä ehjänä, päästä omalle tasolle mahdollisimman nopeastu ja nauttia pelaamisesta. Joukkueen tavoitteena on tietysti suomenmestaruus ja Suomen Cupin voitot, Mansaray paljastaa.

Jasmin Mansaray on yksi Academic Workin Tähtiakatemia-pelaajista. Lue Jasminin tarina tästä.