Joukkuetta luotsaa tuttu tiimi

HJK Naisten valmennustiimin runko on säilynyt pitkälti samana kuin kuluneella kaudella. Uuden kauden alkua odotellessa syvennytään valmennustiimin ajatusmaailmaan. Ensimmäisenä vuorossa päävalmentaja Jonne Kunnas sekä valmentajat Arttu Heinonen ja Maija Saari.

Jonne Kunnas

Joukkuetta toista kautta luotsaava Jonne Kunnas on tuttu näky viimeisen kymmenen vuoden ajalta naisten ja tyttöjen jalkapallosta aina seuratason juniorityöstä maajoukkueeseen saakka. Päivittäisessä työssään päävalmentaja Kunnas painottaa laadukkaan arjen merkitystä. Jokainen harjoitus ja arjen tilanne on mahdollisuus kehittää pelaajia kohti omaa huippuaan.

– Meidän kokonaisuutemme jokaisen osa-alueen tulee toimia saumattomasti yhteen, jotta pääsemme tavoitteisiimme ja menestymme joukkueena. Koen henkilökohtaisesti tärkeäksi, että voimme organisoida valmennustiimimme mahdollisimman hyvin. Jokaisella tiimimme jäsenellä on jokaisessa treenissä tarkoin määritelty vastuualue, joka voi liittyä harjoituksen suureen kuvaan tai pieniin nyansseihin harjoituksen sisällä, päävalmentaja selventää.

Yksityiskohtien lisäksi seuran suuri kuva ja tahtotila ovat läsnä Kunnaksen arjessa päivittäin. Kunnas uskoo esimerkin voimaan myös seuratasolla.

– Koen tärkeäksi, että me valmennustiiminä näytämme esimerkkiä siitä, että kaikki tehtävissä oleva tehdään – aina. Toivon tämän mentaliteetin siirtyvän myös pelaajiimme ja näkyvän pelaamisessamme. Meidän on myös yksilöinä ja joukkueena toimittava esimerkillisesti sekä kentällä että sen ulkopuolella ja näytettävä junioreillemme mitä klubilaisuus on, Kunnas kiteyttää.

Arttu Heinonen

HJK TBSM -joukkueen valmennustiimiin vuonna 2018 liittynyt Heinonen on toiminut myös HJK Naisten liigajoukkueen talenttivalmentajana samasta syksystä alkaen. Vaikka talenttivalmentajan tehtävässä painottuu kovan työn merkitys, lähestyy Heinonen valmennusta positiivisen kautta.

– Tärkein asia on kova työnteko arjessa, joka tehdään positiivisuuden kautta, niin pelaajien kuin valmennuksenkin osalta. Kun maksimoidaan valmennustiimin yhteistyö, maksimoidaan myös koko joukkueen kehitys. Liigajoukkueen kanssa tavoitteena on yksinkertaisesti saada timanttisia asioita aikaan, Heinonen toteaa tyylilleen uskollisesti.

Maija Saari

Toista kautta valmennustiimin apuvalmentajan roolissa toimiva Maija Saari on kokenut konkari myös kenttärajojen sisäpuolella. Saaren uralle mahtuu yli 10 vuotta ammattilaisjalkapalloa Ruotsissa ja Norjassa. Uransa viimeiset kaksi kautta hän pelasi Klubin sinivalkoisissa. Pelaajauran jälkeen Klubisydän on sykkinyt valmennuksen puolella.  

Oman uran tuoman kokemuksen kautta Saaren on helppo samaistua pelaajien kokemuksiin ja tukea pelaajakehitystä omien kokemuksiensa kautta. Muun tiimin tapaan Saari painottaa positiivisen lähestymistavan tärkeyttä.

– Kun pelaajaa kuuntelee ja reflektoi omien kokemusten kautta, on helpompi ymmärtää kokonaisuutta. Näen tämän kauden joukkueessa paljon potentiaalia, ja tavoitteena on opettaa ja jatkaa urheilijoiden polkua ammattimaisempaan suuntaan arjessa, Saari päättää.

Jatka kauden alkuun virittäytymistä HJK:n lippukaupassa, josta löydät myös Kansallisen Liigan kausikortit 30 € hintaan!