Kauden ensimmäinen tappio

Maarienhaminan illassa nähtiin maalirikas ottelu, jonka mitalia havitteleva kotijoukkue vei lopulta nimiinsä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Klubi sai hienoisesti otteen itselleen. Pehmentynyt luonnonnurmi loi haastavat olosuhteet kummallekin joukkuelle ja ottelu oli erittäin fyysinen. Erityisesti alussa pelaajat liukastelivat nopeissa tilaanteenvaihdoissa, jonka lisäksi helpotkin syötöt karkailivat.

Ottelun avausmaali nähtiin 11. minuutilla, kun Maaria Rothin pitkä avaus lipsahti Åland-puolustuksen läpi, Ashley Riefner liikkui tilaan ja sijoitti pallon ohi Anna Tammisen. Åland United pyrki etenemään nopeasti Klubin linjan taakse ja onnistui jakson edetessä aiheuttamaan vastahyökkäyksillään painetta. Ahvenanmaalaisten kapteeni Brie Campos iski yhdeksään minuuttiin kaksi maalia.

Ottelun pallonhallinta pysyi Klubilla, mutta Åland United käytti harvat maalintekopaikkansa tehokkaasti. HJK-puolustus ei onnistunut purkamaan palloa ja Emelie Johansson vei kotijoukkueen jo kahden maalin etumatkalle. Mestaruuden varmistanut Klubi sisuuntui tilanteesta ja kavensi pelin 3-2 vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Vilma Hakala syötti boksissa takaviistoon Emmaliina Tulkille, joka tykitti pallon maalin ylänurkkaan.

Toisen jakson alku oli selkeää HJK:n hallintaa ja peliä pelattiin saarelaisten kenttäpuoliskolla. Klubin pallonmenetys johti kuitenkin nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi kotijoukke siirtyi taas kahden maalin johtoon. HJK haki koko toisen puoliajan vimmatusti tasoitusta, mutta paikoista huolimatta Åland United onnistui pitämään lukemat loppuun asti.

–  Päästimme Ålandin mukaan peliin osin omien suoritusten kautta, mutta kunnia kotijoukkueelle voitosta ja taistelusta. Emme missään nimessä olleet huonoja tänään, mutta neljä päästettyä maalia on liikaa. Joukkue taisteli isolla sydämellä ja olimme pettyneitä tappioon, joka kertoo paljon. Haluamme ehdottomasti päättää sarjan voittoon ensi sunnuntaina, kertoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Åland United – HJK 4 – 2 (3-2)