Kausi käyntiin sunnuntaina – HJK-FC Honka Bolt Arenalla

HJK pelaa sunnuntaina kauden ensimmäisen ottelunsa Kansallisessa Liigassa, kun FC Honka saapuu vieraaksi Bolt Arenalle.

Arttu Heinonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs FC Honka
Su 16.4.2023 klo 16:00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

Viikonloppuna Kansallisessa Liigassa pelataan kauden avauskierros. HJK avaa kautensa sunnuntaina kotiottelulla FC Honkaa vastaan.

Klubi on pelannut hyvän talven, jonka kruunasi Kansallisen Cupin voitto. Finaalissa Klubi kaatoi KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1–1, kun HJK:n hyökkääjä Ria Karjalainen tasoitti pelin viime hetkillä.

Kansallisessa Cupissa Klubin paras maalintekijä oli kahdeksan maalia tehnyt Lotta Lindström. Milja Kiviranta teki viisi maalia ja Jenna Topra sekä Veera Hellman kumpikin kolme maalia.

Päävalmentaja Arttu Heinonen on tyytyväinen joukkueensa talven.

– Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja totta kai kauden ensimmäinen pytty oli upea asia. On tosi kiva päästä nyt aloittamaan myös Kansallinen Liiga pitkän pre-seasonin jälkeen. Ja heti vielä ns. metroderby kotikentällä, Heinonen iloitsee.

Suomen U23-maajoukkue leireili alkuviikon Eerikkilässä. Klubista mukana olivat Karjalainen, Topra, Sonja Hillberg ja Emilia Kupsanen. U19-maajoukkue puolestaan menneen viikon EM-jatkokarsintaa Hollannissa, jossa mukana olivat Klubista Maija Koota, Helmi Raijas, Daniela Tolonen ja Lotta Lindström.

– Meillä oli tosiaan aika moni pelaaja nyt maajoukkueen mukana, mikä on vähän vaikeuttanut valmistautumista, mutta joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja olemme valmiita kauden avauspeliin, Heinonen painottaa.

FC Honka jäi viime kaudella alaloppusarjaan. Talvella espoolaiset eivät osallistuneet Kansalliseen Cupiin. Viime kauden joukkueeseen on tullut muutamia muutoksia ja uusina joukkueeseen ovat liittyneet toppari Noora Hämäläinen (Ilves), maalivahti Sofia Manner (Islanti) sekä keskikenttäpelaajat Dakota Chan ja Jackie Altschuld. Myös HJK:ssa viime kaudet pelannut Wilma Sjöholm vahvistaa täksi kaudeksi Hongan rivejä.

– Aina kun HJK ja Honka pelaavat vastakkain, siinä on oma latauksensa. Pelistä on odotettavissa kiihkeää kamppailua pisteistä ja molemmat jengit haluavat voittaa sarja-avauksen.

– Toivottavasti saamme taas vahvaa tukea meidän hienolta kotiyleisöltä, Heinonen toivoo.