Klubi ja Honka tasavahvoja Naisten Liigan huippukamppailussa

Kauden ensimmäinen HJK-Honka – kamppailu taisteltiin aurinkoisessa säässä sunnuntai-iltana. Vauhdikkaassa ja kiihkeässä kamppailussa nähtiin kovaa taistelua molemmin puolin. Tällä kertaa pääkaupunkiseudun herruus jäi vielä kysymysmerkiksi, sillä pisteet tasattiin 1-1 – luvuin.

Kamppailu käynnistyi vauhdikkaalla tempolla. FC Honka saapui Töölön pallokentälle hyvin erilaisella ilmeellä verrattuna alkuvuoden Liigacup-kohtaamisiin. Vierasjoukkue piti palloa ja pakotti Klubin pelaamaan pitkillä syötöillä. Molempien ryhmien vaarallisimmat tilanteet tulivat kaukovedoista.

Ottelun avausmaali merkittiin vierasjoukkue Hongalle reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Mustapaidat saivat kulmapotkun jälkeen vahvan myllytyksen Klubin alueelle ja lopulta pallo päätyi vikkeläkinttuiselle Henni Maliselle. Malinen kuljetti pallon rangaistusalueen eteen ja potkaisi sen maalin oikeaan alanurkkaan.

Vaarallisimmat maalitilanteet jäivät ensimmäisellä jaksolla vähiin ja tauolle mentiin FC Hongan niukassa johdossa.

Jälkimmäisen jakson alkupuolisko sujui kovassa kamppailussa. Molemmat joukkueet puolustivat kovalla työllä, eikä maalipaikkoja liiemmin siunaantunut.

Toinen jakso ehti vanhentua kahdenkymmenen minuutin verran, kun kotijoukkue nousi tasoihin. HJK-hyökkääjä Iida Muinonen jäi kärkkymään syöttöä vastustajan puolustuslinjaan. Pallo pelattiin ylös, jossa Melinda Koivula ja Iida Muinonen kamppailivat pallon Klubille ja Muinonen hakeutui vetopaikkaan. Muinonen kuljetti pallon rangaistusalueen rajalle ja laukoi pallon FC Hongan maaliverkkoon.

Klubi sai maalista selvästi virtaa ja alkoi hakea aggressiivisesti johtomaalia. Sinivalkoiset saivat ottelun paremmin hallintaansa ja palloa kolisteltiin jo maalipuissakin. Emma Koivisto teki rohkean nousun hyökkäysalueelle ja paukutti noin 25 metrin etäisyydeltä ylärimaan.
Molemmat joukkueet hakivat vimmatusti ratkaisua loppuminuuteille asti, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

HJK – FC Honka 1-1 (0-1)

0-1 Henni Malinen 22′
1-1 Iida Muinonen 65′

HJK:n avauskokoonpano:

Vera Varis, Kati Hakala, Laura Kivistö, Iida Muinonen, Tiina Saario, Marianna Tolvanen, Anna Vlasoff, Nea-Stina Liljedahl, Satu Kruus, Emma Koivisto, Nora Heroum.

Vaihtopelaajat:

Paula Romakkaniemi, Sini Ihamäki, Ella Rinta-Filppula, Marta Huhtamies, Melinda Koivula.

Vaihdot:

46′ Satu Kruus -> Melinda Koivula