Klubi kohtaa Ilveksen lauantaina: “Luvassa on viihdyttävä kotipeli”

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa tulevana lauantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi Ilves.

Peppi Kontturi - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs Ilves
La 6.5.2023 klo 15:00
Kansallinen liiga – Bolt ArenaKlubi on aloittanut kautensa varsin hyvin. Avauskierroksen Honka-tappion jälkeen on tullut kaksi voittoa, kun Åland United ja PK-35 ovat kaatuneet maalein 2–1. Kuudella pisteellään HJK on sarjataulukossa toisena. Edellä on ainoastaan kolme voittoa napannut KuPS.

Viime lauantaina HJK kaatoi vieraskentällä PK-35:n maalein 2–1. Emilia Kupsanen vei Klubin johtoon ja Lotta Lindström laukoi rangaistuspotkusta liigauransa avausmaalin sekä samalla myös voittomaaliksi jääneen osuman. Klubi ansaitsi voittonsa tilastojen valossa, sillä HJK vei maaliodottaman (xG) 2,98–0,57, laukaukset 19–7, pallonhallinnan 61–39 % ja onnistuneet syötöt 415–203.

– Kolme pistettä oli totta kai tärkein asia ja saimme näin positiivisen tuloksen derbystä. Muutama pelaaja debytoi myös hyvin liigakentillä, mikä oli hieno asia. Tiedämme kaikki, että pystymme vielä parantamaan paljon ja maanantaina palasimme heti treenikentälle, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Ilves on kerännyt kolmesta kauden pelistään yhteensä viisi pistettä. Avauskierroksella se pelasi 0–0-tasapelin ollessaan PK-35 Vantaan vieraana. Tulevan vierasjoukkueen toinen peli päättyi myös pistejakoon (1–1), kun PK-35 vieraili Tampereella. Viime viikonloppuna Ilves otti pelistä täyden pistepotin kukistamalla TPS:n 1–0. Pipsa Saarilahti viimeisteli tamperelaisten voittomaalin.

– Ilves on ollut alkukaudesta pirteä omissa peleissään ja uuden valmentajan johdolla esittänyt hyviä otteita. Keskitymme kuitenkin enemmän oman pelaamisen kehittämiseen ja erityisesti hyökkäyspelaamisen osalta vastustajan liikuttamiseen ja myös laadukkaampien paikkojen luomiseen, Heinonen sanoo.

– Haluamme olla Ilvestä vastaan vielä tehokkaampia sekä vieläkin aktiivisempia jokaisen pelin vaiheen osalta. Viikko on mennyt hyvin treenikentällä ja olemme valmiita Ilves-peliin. Tavoite on pelata kauden tasapainoisin ottelu sekä ottaa kolme pistettä hienon kotiyleisön edessä!

HJK ja Ilves ovat kohdanneet kaudesta 2004 eteenpäin virallisissa peleissä 47 kertaa. Peleistä HJK on voittanut 37 ja Ilves kuusi. Maaliero on Klubin hyväksi 124–38.

– Saimme ensimmäisessä kotipelissä upeasti tukea runsaslukuiselta kotiyleisöltä. Kun katsomossa on porukkaa ja kannustusta, se aidosti auttaa sekä pelaajia että joukkuetta ylipäätänsä. Toivottavasti saamme jälleen viikonlopun pelissä hyvää tukea ja siten myös palkitsemaan kotiyleisön kolmella pisteellä. Luvassa on siis viihdyttävä kotipeli, Heinonen päättää.