Klubi nihkeämmälläkin pelillä voittoon

HJK hallitsi kenttätapahtumia IK Myrania vastaan, mutta onnistui maalinteossa vain kertaalleen.

HJK otti 0-1 voiton IK Myranista Alavetelin urheilupuistossa huikean 1549 katsojan edessä. Vaikka Naisten Liigan katsojaennätys jäi vielä saavuttamatta, oli ottelussa upea tunnelma läpi ottelun. Vierasjoukkue Klubi otti otteen pelistä alun jälkeen ja IK Myran aloitti prässinsä vasta puolesta kentästä. HJK löysi jakson edetessä hyvän rytmin pelaamiseen ja pystyi luomaan muutaman maalintekopaikan.

Ottelun ainoa osuma nähtiin 19. peliminuutilla – Nea Lehtola murtautui oikealta laidalta hyvän rakentelun jälkeen ja keskitti pallon maalille, josta Naisten Liigan maalipörssiä johtava Jutta Rantala viimeisteli. HJK pystyi voittamaan pallot takaisin IK Myranin kenttäpuoliskolla ja kotijoukkueen tilanteet jäivät ensimmäisellä puoliajalla vähiin. Klubilla oli vielä mahdollisuus tuplata johtonsa ennen taukoa, mutta enempää osumia ei nähty.

Toisella puoliajalla IK Myran puolusti käytännössä kaikilla pelaajilla ja onnistui tekemään maalintekopaikkoihin pääsyn vaikeaksi. Jakson edetessä myös kotijoukkue onnistui luomaan vastahyökkäyksillä kaukolaukauksia ja muutamia erikoistilanteita. Klubivahti Lotta Rosenström piti kuitenkin maalinsa hienosti puhtaana.

– Tänään oli tärkeintä ottaa kolme pistettä ja kasvattaa eroa muihin kärkijoukkueisiin, jossa onnistuttiin. Loimme ottelun aikana riittävästi maalintekopaikkoja ja saimme prässättyä pallon menetyksen jälkeen nopeasti takaisin. Toisella jaksolla emme löytäneet keinoja murtaa IK Myranin matalaa blokkia riittävän usein, päättää HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen.

IK Myran – HJK 0-1 (0-1)