Klubi nousi tasapeliin

HJK pelasi sunnuntaina 1–1-tasapelin kotikentällään Åland Unitedia vastaan.

Oona Sevenius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK lähti peliin kahdeksan pelin voittoputkessa ja pelin alku näyttikin varsin hyvältä Klubin kannalta. HJK otti pelin hallinnan itselleen ja vierasjoukkue Åland United keskittyi tiiviiseen puolustuspelaamiseen.

Ensimmäisen jakson alussa Oona Sevenius ja Ria Karjalaisen saivat hyvät paikat, mutta tulosta ei syntynyt. Myös Jenna Topra pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta pallo painui ohi. Jakson puolivälissä Sevenius ja Karjalainen pääsivät vielä kokeilemaan, mutta tuloksetta.

Åland United paras paikka syntyi jakson puolivälissä, kun Katherine Loferski karkasi, mutta Annika Laihanen torjui laukauksen.

Ensimmäisen jakson lopussa nähtiin pelin ns. kulminaatiopiste. Veera Hellman riisti pallon ja Ria Karjalainen pääsi kasvotusten maalivahdin kanssa. Elaine Burdett torjui kuitenkin hienosti. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Hellman, jonka laukaus läheltä painui kuitenkin yli maalin. Seuranneesta maalipotkusta Åland United eteni hyvin ja pääsi murtautumaan HJK:n boksiin, josta Margarida de Sousa sijoitti pallon HJK-maaliin.

Näin tauolle mentiin vierasjoukkueen johdossa 1–0.

Toisella jaksolla HJK hallitsi peliä selvästi ja loi useita vaarallisia hyökkäyksiä. Hyvästä painostuksesta huolimatta maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Åland United hyökkäsi lähinnä nopeilla vastahyökkäyksillä ja Annika Laihanen joutui venymään niissä muutamaan hyvään torjuntaan.

Voitto näytti menevän jo vierasjoukkueelle, mutta Klubin viimeinen hyökkäys toi lopulta palkinnon. Jenna Topra haastoi hyvin laidaltaan ja keskitys tavoitti Seveniuksen, joka puski pallon maaliin. Osuma oli Seveniukselle kauden 14.

Näin peli päättyi lukemiin 1–1. HJK:n voittoputki katkesi, mutta tappiottomien pelien putki venyi nyt jo kymmeneen.

– Pystyimme parantamaan pelaamistamme ottelun kuluessa, mutta ylipäätään emme tänään päässeet parhaimpaamme. Pitää tutkia syitä taustalla, jotta ensi viikolla olemme parempia. Toki rikkonainen valmistautuminen tähän otteluun ja varmaankin pieni väsymys painoi maaotteluiden jäljiltä, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Pystyimme läpi ottelun luomaan kuitenkin hyvän määrän maalipaikkoja ja siihen päälle on edelleen hyvä rakentaa. Toki Åland sai varsinkin toisella jaksolla myös hyviä paikkoja, kun nostimme riskitasoja. Yliajalla tehty maali oli hyvä osoitus tästä joukkueesta, usko ei loppunut missään vaiheessa, Kunnas jatkoi.

Klubin pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun vastassa on paikalliskamppailussa vieraskentällä HPS.

– Tämä oli hyvä muistutus meille arkeen, että pitää pyrkiä jokaisessa pelissä ja harjoituksessa kohti parasta, jotta hyvä tulos seuraa. Meillä on edessä vielä Suomen Cupin finaali ja neljä Mestaruussarjan peliä, joten hieno syksy on edessä – kaikista mitaleista on kova taistelu liigassa, Kunnas pohti.

HJK – Åland United 1–1 (0–1)
42. 0–1 Margarida de Sousa
90. 1–1 Oona Sevenius

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Joanna Tynnilä
Jasmin Mansaray
Laura Hillberg
Essi Sainio
Annika Haanpää (60. Linda Nyman)
Leonie Pankratz (60. Ilona Walta)
Jenna Topra
Veera Hellman (72. Wilma Sjöholm)
Ria Karjalainen
Oona Sevenius