Klubi Suomen Cupin finaaliin!

HJK voitti lauantaina Suomen Cupin välierässä Ilveksen 3–0 ja eteni näin finaaliin.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ensimmäiset minuutit pelistä mentiin vielä varsin tasaisissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa ote siirtyi Klubille. Ensimmäisen hyvän maalipaikan sai Veera Hellman, jonka pusku painui yli Essi Sainion keskityksestä. 20 minuutin pelin jälkeen Ria Karjalainen taisteli pallon itselleen, mutta kova laukaus painui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Hellman pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Ilves-puolustus putsasi pallon maaliviivalta.

Ennen avausmaalia Oona Sevenius pääsi myös yrittämään hyvästä paikasta, mutta laukaus 20 metristä painui hieman yli.

Vihdoin 34. minuutin kohdalla Klubi onnistui maalinteossa. Asialla oli Karjalainen, joka puski Joanna Tynnilän antaman kulmapotkun Ilves-maaliin.

Jakson lopussa Sevenius harhautteli itsensä näyttävästi vielä hyvään maalipaikkaan ja Jenna Topra pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta tauolle mentiin Klubin 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla peli jatkui edelleen Klubin hallinnassa. Heti jakson alussa Sevenius pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo painui hieman yli.

52. minuutin kohdalla HJK onnistui iskemään toisen maalinsa. Essi Sainio syötti hyvin Hellmanille, jonka laukaus painui maalin takakulmaan.

2–0-tilanteessa Ilves sai pienen otteen peliin, mutta varsinaisia maalipaikkoja se ei saanut luotua. Pienen suvantovaiheen jälkeen HJK otti taas pelin kontrolliin ja loi hyviä hyökkäyksiä lähes liukuhihnalta.

3–0-maali syntyi 77. minuutin pelin jälkeen, kun Sevenius syötti Karjalaiselle, jonka laukaus painui tyylikkäästi takatolpan viereen.

Näin HJK otti ansaitun voiton lukemin 3–0 ja eteni Suomen Cupin finaaliin.

– Kokonaisuutena laadukas ja tasapainoinen esitys joukkueelta. Pelaamisen rakenne paranee ottelu ottelulta ja pystyimme tänäänkin läpi ottelun luomaan laadukkaita maalipaikkoja eri keinoin. Lisäksi saimme pidettyä Ilveksen poissa vaarallisilta maalipaikoilta, päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsi pelin jälkeen.

Kunnas on varsin tyytyväinen joukkueensa talvikauteen, joka huipentui nyt Suomen Cupin finaalipaikkaan.

– Koko joukkue on tehnyt laadukkaasti töitä koko talvikauden ja tästä saatiin hieno kruunu. Hienoa päästä pelaamaan finaali Olympiastadionille, Kunnas jatkoi.

HJK kohtaa Kansallisen Liigan avauskierroksella Åland Unitedin ensi viikon sunnuntaina 27.3. Bolt Arenalla kello 14.00.

– Tästä on hyvä lähteä kohti sarjan alkua, Kunnas päätti.

HJK – Ilves 3–0 (1–0)
34. 1–0 Karjalainen
53. 2–0 Hellman
77. 3–0 Karjalainen