Klubille hieno vierasvoitto

HJK voitti perjantaina vieraskentällä Tikkurilan Palloseuran maalein 2–0 ja jatkaa näin puhtaalla pelillä tämän kauden Kansallisessa Liigassa.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa pelin hallinta siirtyi HJK:lle. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Klubi loi ensimmäisen maalipaikan, kun Nea Lehtolan keskityksen jälkeen Ria Karjalainen pääsi laukomaan, mutta pallo painui ohi maalin.

Vartin kodalla hyvin rakennellun hyökkäyksen jälkeen Lehtola pääsi laukomaan, mutta maalivahti Riina Isokääntä torjui vedon kulmaksi. Hetkeä myöhemmin TiPS loi vahvaa painetta HJK:n boksissa, mutta Klubi-puolustus selvitti tilanteen kulmaksi.

Ottelun avausmaali syntyi 22. minuutin kohdalla. Veera Hellman pelasi tilanteen hyvin loppuun asti ja petasi Vilma Hakalalle maalin eteen hyvän paikan, josta Hakala sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Jakson lopussa HJK:lla oli vielä hyvä tilanne siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Annika Huhdan vapaapotku 17 metristä painui hieman yli TiPS-maalin. Näin tauolle mentiin Klubin 1–0-johdossa.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme vaarallisia pallon kanssa ja pystyimme etenemään pääsääntöisesti laadukkaasti sekä kontrolloimaan tapahtumia, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

HJK onnistui maalinteossa toistamiseen 52. minuutin kohdalla. Nea Lehtola murtautui hyvin laidaltaan ja keskitys tavoitti Katariina Kosolan, jonka pusku painui TiPS-maalin alakulmaan.

2–0-tilanteessa kotijoukkue otti pallonhallinnan itselleen, mutta HJK puolusti muodossa erinomaisesti eikä TiPS päässyt juurikaan maalipaikoille.

Reilun tunnin pelin jälkeen HJK oli lähellä maalintekoa, kun Kosolan hyvän keskityksen seurauksena pallo leijaili puolustajan kautta ylärimaan. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Hellman, mutta laukaus painui hieman yli.

Toisen jakson puolivälissä HJK suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Daniela Tolonen korvasi keskikentällä Linda Ruudun. Hetkeä myöhemmin Vilma Hakalan paikalle vaihdettiin Silja Jaatinen.

Peli pysyi hyvin HJK:n kontrollissa, eikä TiPS saanut luotua kunnollisia maalipaikkoja. Parhaan tilanteen sai Oona Siren muutama minuutti ennen loppua, mutta laukaus painui yli maalin.

Pelin lopussa HJK vaihtoi kentälle vielä Ilona Wallan, joka korvasi kentälle Hellmanin.

– Toisella jaksolla jouduimme enemmän puolustamaan myös syvältä, mutta saimme TiPS:n pidettyä poissa maalipaikoilta ja omalla puolustamisellamme myös kontrolloimaan tapahtumia, Kunnas totesi.

Näin HJK voitti ottelun lopulta maalein 2–0. Klubi on avannut liigakautensa erinomaisesti, kun kahden pelin jälkeen plakkarissa on kuusi pistettä.

– Tämä oli meille hieno voitto ja tämä osoitti meidän joukkueen kollektiivin voiman. Meille on tärkeä jatkossa päästä viemään omassa pelaamisessa eteenpäin blokista prässiin siirtymistä sekä tilanteenvaihtoja eri alueilta, kun saadaan riistoja aikaiseksi, Kunnas pohti.

– Olen todella ylpeä koko joukkueen työmoraalista jälleen tänään. Tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa kohti seuraavaa viikkoa.

Seuraavan pelinsä Klubi pelaa sunnuntaina 2.5. KuPS:n vieraana.