Klubille jälleen voitto kotikentällä

HJK kaatoi lauantaina kotikentällään Ilveksen maalein 3–0 ja nappasi näin jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa.

Oona Sevenius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK jatkoi hyvää virettään lauantaina jo alkuvihellyksestä lähtien. Pelin avausmaali syntyi 7. minuutin kohdalla, kun Ria Karjalainen tykitti pallon tyylikkäästi 20 metristä yläkulmaan. Maali oli Karjalaiselle kauden yhdeksäs.

1–0-tilanteessa HJK hallitsi peliä ja loi useita hyviä hyökkäyksiä ja myös maalipaikkoja syntyi runsaasti. Pelin toinen maali nähtiin 34. minuutin kohdalla. Tällä kertaa asialla oli Leonie Pankratz, jonka nosto laidalta painui hienosti maalin takakulmaan.

Ilves sai ensimmäisellä jaksolla pari laukausta HJK:n maalia kohti, mutta ne maalivahti Annika Laihanen selvitti varmasti. Näin tauolle mentiin Klubin 2–0-johdossa.

Toisella jaksolla pelin henki jatkui edelleen samanlaisena kuin avausjaksolla: Klubi hallitsi ja Ilves yritti puolustaa tiiviillä muodolla omaa maaliaan.

Toisen jakson ainoa maali syntyi 70. minuutin kohdalla, kun Oona Sevenius laukoi pallon tyylikkäästi yläkulmaan pitkän kuljetuksen päätteeksi. Maali oli Seveniukselle jo kauden 13.

Toisella jaksolla HJK loi vielä useamman hyvän maalipaikan, mutta loppulukemiksi jäi Klubin voitto lukemin 3–0.

– Tärkeä voitto – jälleen nollapeli ja hienot maalit. Peli pysyi hyvin hallussa, vaikkakin ei kokonaisuudessaan meidän kauden paras esitys, päävalmentaja Jonne Kunnas summasi pelin jälkeen.

– Saimme pidettyä Ilveksen poissa vaarallisilta paikoilta ja toisaalta pystyimme kohtalaisesti luomaan omia paikkoja. Onnistuimme ottelun aikana myös parantamaan omaa hyökkäyspelaamistamme, Kunnas jatkoi.

Voitto oli HJK:lle jo seitsemäs peräkkäinen. Näissä seitsemässä pelissä HJK on päästänyt vain yhden maalin. Sarjataulukossa Klubi on toisena. Edellä oleva KuPS on seitsemän pisteen päässä. Kolmantena oleva PK-35 Vantaa on HJK:ta kuusi pistettä perässä.

Kansallisen Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella HJK kohtaa ensi lauantaina vieraskentällä kärkijoukkue KuPS:n.

– Tästä on erinomainen jatkaa kohti ensi viikkoa ja tulevaa Kuopion reissua. Henki joukkueessa ja pelaaminen lupaa hyvää kohti syksyn hienoja pelejä. Erikseen vielä mainittava, että jälleen hieno tunnelma stadionilla – kiitos kaikille kannattajille, Kunnas päättää.

HJK – Ilves 3–0 (2–0)
7. 1–0 Ria Karjalainen
34. 2–0 Leonie Pankratz
70. 3–0 Oona Sevenius