Klubille tappio Kuopiossa

Tappio oli klubilaisille toinen peräkkäinen Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa. Voiton myötä Pallokissoilla on vielä mahdollisuus uhata HJK:n neljättä sijaa. Kun sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta, Klubilla on 29 pistettä ja kuopiolaisilla neljä pistettä vähemmän. Pallokissojen seuraava ottelu on tosin kovin mahdollinen, kun vastaan asettuu ylivoimainen sarjajohtaja Åland United.

Ottelu alkoi Pallokissojen lievällä hallinnalla. Joukkue loi muutaman hyvän maalipaikan, mutta myös HJK pääsi muutaman kerran vaaralliseen tilanteeseen. Parhaat paikat osuivat Iida Muinoselle ja Vera Saastamoiselle. Ensimmäisen jakson ainoa tilastomerkintä oli Mari Peraston tuleminen Iida Muinosen tilalle 37. minuutilla. Tauolle mentiin siis 0–0-tilanteessa.

Myös toisen puoliajan alku oli kohtuullisen tasainen. Viimeinen puolituntinen mentiin kuitenkin vahvasti kotijoukkueen johdolla. Klubilta tuntui loppuvan sekä fyysinen että mentaalinen energia. Pallokissat jahtasi voittoa hanakasti, ja joukkue nosti enemmän pelaajia hyökkäykseen. Maali roikkui ilmassa, ja kotijoukkueella oli muutama avopaikka siirtyä johtoon. Osa tilanteista epäonnistui huonoon viimeistelyyn, muutaman pahan tilanteen taas torjui hyvässä vireessä oleva HJK-vahti Noora Matikainen. 83. minuutilla kotijoukkue kuitenkin sai ansaitun johto-osuman; kulman jälkitilanteesta pallo ajautui Klubin maalin takatolpalle, josta kotijoukkueen Heini Mäkelä liukui pallon määrätietoisesti maaliin. Suurimman osan kautta Klubia vaivannut heikko erikoistilannepuolustaminen koitui taas joukkueen kohtaloksi.

Päävalmentaja Maria Virolainen ei selitellyt.

– Kaikesta näki, että kotijoukkue todella halusi voittoa tänään. Onnittelut heille hyvästä asenteesta. En selittele, mutta meillä oli niin kova lataus keskiviikon cup-pelissä, että me emme pystyneet samaan muutaman päivän sisällä toistamiseen.

– Tämä oli meille jälleen hyvä muistutus asenteen ja keskittymisen merkityksestä. Me pystymme voittamaan tässä sarjassa minkä tahansa joukkueen, mutta me voimme myös hävitä jokaiselle joukkueelle.

Otteluraportti Pallokissojen sivuilla

Pallokissat – HJK 1–0 (0–0)

83. 1–0 Heini Mäkelä

HJK:n avauskokoonpano:
Noora Matikainen; Ella Rinta-Filppula, Jennifer Ludemann, Laura Hyvönen, Petra Koivuvaara; Julia Säppi, Iida Muinonen, Veera Viitikko, Heidi Paajonen; Stephanie Rose, Vera Saastamoinen

Vaihtopelaajat:                                                                                                                            Mari Perasto, Ulla Matikainen, Annika Tossavainen, Ilona Mikkelä, Sanna Mäki, Jessi Hietanen

Vaihdot:

37′ Iida Muinonen -> Mari Perasto

66′ Laura Hyvönen -> Annika Tossavainen

70′ Veera Viitikko -> Ulla Matikainen

81′ Julia Säppi -> Ilona Mikkelä