Klubille upea vierasvoitto Vantaalta

HJK otti maanantaina viidennen peräkkäisen voittonsa, kun PK-35 Vantaa kaatui vieraskentällä maalein 3–1.

Jenna Topra - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK aloitti pelin hyvin ja loi ensimmäisen hyvän maalipaikan jo 3. minuutin kohdalla, kun Ria Karjalainen karkasi läpiajoon Veera Hellmanin syötöstä. Karjalaisen laukaus painui kuitenkin ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Klubi onnistui maalinteossa, kun Ilona Walta laukoi ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Hellman, joka puski Klubin 1–0-johtoon.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Karjalainen oli lähellä onnistua, mutta yllättävä kaukolaukaus sujahti vain hieman ohi maalin. PK-35 Vantaa nousi pelissä tasoihin 21. minuutin kohdalla. Asialla oli Karoliina Autio, joka nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahti Annika Laihasen.

Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue sai vielä hyvän painostusjakson ja parin minuutin sisällä vantaalaiset saivat kolme kulmapotkua ja yhden sivuvapaapotkun. Klubi kuitenkin selvitti tilanteet hyvin.

31. minuutin kohdalla Klubi siirtyi 2–1-johtoon, kun maalinteossa onnistui Oona Sevenius. Tilanne sai alkunsa Tuuli Enkkilän keskityksestä, josta Karjalainen pääsi puskemaan. Sevenius ehti ensimmäisenä irtopalloon ja sijoitti läheltä varmasti pallon verkon perukoille. Maali oli Seveniukselle kauden kymmenes.

Heti maalin jälkeen PK-35 Vantaan Netta Koso laukoi pallon kaukaa ylärimaan, mutta enempää maaleja ei avausjaksolla syntynyt, joten näin tauolle mentiin HJK:n 2–1-johdossa.

Toisen jakson alussa PK-35 Vantaa loi hyvän hallintajakson ja sai kolme kulmapotkua peräjälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Jenni Huttunen oli lähellä onnistua niistä yhdestä, mutta Jasmin Mansaray pelasti tilanteen maaliviivalta. Tämän jälkeen HJK pääsi taas paremmin peliin mukaan ja jälkimmäinen 45-minuuttinen eteni hyvin Klubin kontrollissa.

HJK puolusti toisella jaksolla erinomaisesti, eikä kotijoukkue päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin. Hyökkäyspäässä Klubi sai luotua erikoistilanteista muutaman läheltä piti -tilanteen, mutta kolmatta maalia saatiin odottaa pelin loppuhetkille. 86. minuutin kohdalla Mimmi Nurmelan pitkä syöttö tavoitti Leonie Pankratzin, jonka hyvä syöttö löysi maalin edestä Jenna Topran, joka sijoitti pallon alakulmaan.

Näin HJK voitti pelin maalein 3–1. Voitto oli Klubille viides peräkkäinen. Voiton myötä HJK nousi sarjataulukossa PK-35 Vantaan ohi toiseksi.

HJK vaihtoi kentälle toisella jaksolla Linda Nymanin, joka debytoi näin HJK-paidassa alkukauden loukkaantumisensa jälkeen.

– Hyvä ottelu kokonaisuudessaan tänään. Ansaitun tuloksen lisäksi pystyimme pitämään PK:n pääsääntöisesti poissa maalipaikoilta ja muutenkin suojeltiin maalia sinnikkäästi. Lisäksi hyökkäsimme jatkuvasti vaarallisesti. Pallon liikuttaminen oli pääsääntöisesti laadukasta.

– Olen ylpeä jälleen siitä, miten pelaajat heittäytyivät peliin ja laittoivat itsensä likoon. Näistä asioista on hyvä rakentaa kohti syksyä. Nyt tärkeintä on palautua laadukkaasti ja olla valmiina uudestaan lauantaina, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

Klubin pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi NJS. Ottelu alkaa kello 15.00.

PK-35 Vantaa – HJK 1–3 (1–2)
5. 0–1 Veera Hellman
21. 1–1 Karoliina Autio
31. 1–2 Oona Sevenius
85. 1–3 Jenna Topra